Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes z cannes

Usunelam ciaze...

Polecane posty

Gość agnes z cannes

rok temu usunelam ciaze, i musze powiedziec ze ani nie zaluje ani nie mam wyrzutow sumienia. Teraz mam 30lat i zyje pelnia zycia. Czy sa tu dziewczyny, ktore tez po usunieciu ciazy czuly sie dobrze pod wzgledem psychicznym?

Gość krups
jajniki też masz podwiązane ?

Gość agnes z cannes
a po co mialabym miec jajniki podwiazane?

Gość jestem w uk:(
dlaczego to zrobilas?

Gość agnes z cannes
Bo te parę prowokacji o aborcji za szybko upadło, a ja chcę się pokłócić jeszcze o tę jakże słuszną sprawę.

Gość agnes z cannes
pytam sie dziewczyn o podobnym doswiadczeniu, to nie ani powod do dumy ani do wstydu. usunelam bo dziecka nie chcialam

Gość krups
gdybyś miała jajniki podwiązane to byś była idealna dla każdego faceta :)

Gość agnes z cannes
zadalam te pytanie bo wiem ze wiele kobiet zaluje po latach i ma problemy psychiczne, chcialbym porozmawiac z kim kto ma takie doswiadczenie jak ja

zabilas dziecko rok temu i mowisz ze ci to zwisa to czemu nagle ci sie przypomnialo? czyzbys jednak wciaz o tym myslala?

Gość czarnulka6789
nie rozumie dlaczego,przecież te dziecko nie było niczemu winne!!trzeba było sie zabezpieczać od tego są gumki itd!!!

Gość baracha
agnes a nie myslalas kiedys o antykoncepcji?...przeciez to chyba zdecydowanie lepsze rozwiazanie dla twojego organizmu!

Gość jestem w uk:(
kurde , mnie sie wydaje, ze jak ja bym zaszla to tez bym usunela odrazu!

Gość agnes z nie-cannes
ja tez usunelam ciaze prawie 2 lata temu i nie zaluje ani nie mam wyrzutow sumienia. ot - jak przyjecie tabletek na wywolanie okresu. niektorzy po prostu nie maja zadnych uczuc do zaplodnionych komorek jajowych, inni zas maja, wiec ci nie ch nie usuwaja ciazy, ale niech tez nie wmawiaja innym swoich racji. dziecka nie chcialam i nadal nie chce miec. podwiazywac jajnikow nie bede, bo nie mam najmniejszej ochoty na zadna inwazyjna operacje na moim ciele. jestem ostrozna, ale ten jeden raz antykoncepcja zawiodla.

Gość agnes z cannes
nie bylo to jeszcze dziecko tylko strzepek tkanek, ja tak na to patrze, i nie uwarzam tego za zabojswo. Tak sie skalda ze sie zabezpieczalismy a ciaza sie i tak przytrafila

Gość czarnulka6789
agnes z nie.. jak ja bym była w ciąży to w życiu bym nie usuneła!!wręcz przeciwnie bym była szczęśliwa.Laski nie rozumie waszego myślenia i postępowania

Gość agnes z cannes
to po prostu inne podjescie, jedni uwazaja ze zaplodnione jajo to juz czlowiek, inni nie

Gość agnes z nie-cannes
czarnulka, ty bys chciala dziecko, wiec normalne ze bys nie usunela. ale jak ktos nie chce, to usunie. nie musisz tej drugiej postawy rozumiec, ale musisz sobie przyswoic fakt, ze kazdy ma prawo decydowac sam o sobie.

Moim zdaniem nie ma sensu się tutaj rozczulać i mieszać sobie w głowie w stylu: "Zabiłam dziecko!", "Popełniłam morderstwo!". Nic takiego się nie stało. To był płód, który trzeba było usunąć aby uniknąć niechcianego/niezamierzonego dziecka...które zaistniałoby dopiero w momencie porodu. W naszej kulturze seks jest bardzo ważnym elementem, który służy budowaniu emocjonalnej więzi międzyludzkiej, niekoniecznie z zamiarem posiadania dzieci. Jeżeli zdarzy się wpadka, ciążę należy usunąć...bo w przeciwnym razie na 90% skończy się dramatem.

Gość ggbfbgfb
tak to jest jak się bierze za coś, za co nie wezmie sie odpowiedzialnosci.. jak anty Ci nie zadzialala, to nie trzeba bylo sie pukac z byle kim :] szmaaata

Gość labedzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
hej, ja teraz obawiam sie ze moge byc wciazy, nie moge sobie na to pozwolic i nie chce tego za jaka kwote i w jakim miescie to zrobilas, nie pytam o szczegoly, jesli bede faktycznie potrzebowala to znajde, jedynie prosze o orientacyjne namiary pozdrawiam

Gość agnes z cannes
ggbfbgfb - alez intelinecja i kultura przez ciebie przemawia, nawet nie potrafisz poprowadzic dojrzalej dyskusji nie obrazajac osob ktore nie mysle tak jak ty uwazasz ze "powinny"

Gość czarnulka6789
agnez z nie.. jeśli nie chciałaś tego dziecka to trzeba było urodzic i oddac do tzw.okienko życia.Dużo małżeństw sie stara o dziecko i nie potrafi.

Gość agnes z nie-cannes
"tak to jest jak się bierze za coś, za co nie wezmie sie odpowiedzialnosci.. jak anty Ci nie zadzialala, to nie trzeba bylo sie pukac z byle kim :] szmaaata " po pierwsze, akurat bez odpowiedzialnosci sie nikt nie pukal, ani z byle kim. zreszta chocby sie laska pukal co dzien z innym to tobie i tak nic do tego, pukanie z byle kim nie jest wbrew prawu.

Gość agnes z cannes
ale ona wolala usunac, taka byla jej decyzja.

Gość agnes z nie-cannes
czarnulka, ale ja nie chcialam byc w ciazy ani rodzic dziecka. dzieci urodzonych jest juz sporo, wiec jak ktos chce adotowac, to ma dosc duza pule niechcianych dzieci do przygarniecia.

Gość labedzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
odpowiesz mi na to pytanie? bardzo pobieznie, moze powiedz tylko jaka kwota, a nie gdzie. To wazne. Nie jestem gowniara, mam 26 lat.

Gość agnes z nie-cannes
labedz, moze autorka tematu ci odpowie, ale ja nie, bo nie robilam tego w PL. tzn. powiedziec ci moge, tylko na nic ci sie to nie zda.