Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precelki999

SPOWIEDZ - WYZNANIE GRZECHÓW

Polecane posty

Gość precelki999

znalazłam w podobnym temacie sprzed lat taki post , cytuje : "mnie pare lat temu siostra podpowiedziała taką regułkę ostatni raz byłam u spowiedzi...., grzechu ciężkiego w tym czasie nie popoełniłam a za resztę załuję i proszę o rozgrzeszenie chodzę rzadko ale jeszcze nigdy ksiadz nie spytał o nic a rozgrzeszenie dał chyba tak regułka jest wygodna niczego nie zatajam i jest ok, a reszta to sprawa sumienia" Myślicie ze taka formułka, bez wymieniania grzechów przejdzie???

Gość czyzmarłysiepoci
Nie sądzę, że ktoś da ci rozgrzeszenie bez wyznania grzechów. Ale próbuj - choć najważniejszy jest ŻAL - to prawda. Jednak czego żałujesz skoro nie wymieniasz grzechu? Czy go PAMIĘTASZ na przykład?

Gość precelki999
czuje ogromne opory przed opowiadaniem księdzu swoich grzechów, Bóg i tak wie jakim jestem człowiekiem i że żałuję..

skoro pamietasz te grzechy to powinnaś je wyjawić księdzu jedzie mi tu hipokryzją, bo podobna regułka "więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję" ma się TYLKO i WYŁĄCZNIE do grzechów, których faktycznie nie pamiętasz, a nie tych, które wstydzisz się księdzu powiedzieć całe szczęście, że już od dawna nie mam takich "dylematów" 🖐️

Gość precelki999
uppp