Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxzx

wyprawka

Polecane posty

Gość xxxzx

witam czy ktoś by mogł mi powiedziec jakie kosmetyki beda mi potrzebne dla niemowlaka w sklepach jest bardzo duzo kosmetykow . czy musze kupywac jakies specjalne plyny do kapieli szampony czy popropstu mydelko dla dzieci , oliwka? i jakies kremiki do tylka?

Gość do wyprawki
ja polecam: do kąpieli- oilatum (dośc drogie ok. 50-60 zł) lub odpowiedniki innych firm- dużo tańsze...wlewasz do wody i myjesz tą "woda" tylko dzieko- potem nie trzeba oliwic (teraz sie od tego odchodzi -od oliwki tak mi mówiła pediatra) potem jak dziecko ma ok. 6 m-cy to używam mydełka bamino szampon wprowadziłam ok. 9 m-ca tak jakoś (też bamino bo nie uczula) do pupy- sudokrem mam (ale to na wypadek gdyby były zaczerwenienia) bo tak to zalecają maść alantan ale i to wg mnie przesada (pisze na ulotce aby używać jak SA odparzenia i zmiany skórne) dlatego teraz pzry drugim dziecku uzywam tylko krem bamino z cynkiem (bo jest tez ten nawilzający ) z kremów- to Nivea na każdą pogodę jest dobry przy córce kupowałam serię z emolium (bo były podejrzenia uczulenia) ale to wtedy jak są liszaje...dlatego na zaps nie ma co kupować

Gość do wyprawki
*bambino ...nie bamino