Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość e.tam.

Życie w Polsce;) stan przed trzydziestką

Polecane posty

Gość e.tam.

Witam, niedługo kończę licencjat na uczelni ekonomicznej we Wrocławiu. I tak się zastanawiam co mnie czeka w Polsce. Otóż wynajem mieszkania we Wrocławiu jest drogie, opłaca się wziąć kredyt i spłacać na swoje.. Moje mieszkanie nie może mieć mniej niż 3 pokoje i załóżmy 80m. Musi być ładnie urządzone i w dobrej lokalizacji. Suma sumarum to wydatek rzędu 450- 500 tys. zł, a więc miesięczna rata kredytu to ok. 3000zł. Do tego czynsz i opłaty- 500zł Chciałabym mieć do 30stki pierwsze dziecko. Dokładnie nie wiem ile taka "przyjemność" kosztuje. Wiem za to, że przedszkole to 650 zł plus jedzenie. Jedzenie dla mnie, faceta, dziecka- 1500zł? Paliwo- 600zł minimum.. Jak narazie mamy 5500zł.. Do tego trzeba kupić ciuchy, kosmetyki, pójść czasem do kina itd, kupić coś do domu... Przynajmniej raz do roku pojechać na wakacje.. A i oszczędzić coś powinniśmy...!!!! Wychodzi na to, że aby normalnie żyć ja oraz mój facet powinniśmy zarabiać po 5000zł. Czy to jest wykonalne w Polsce?? we Wrocławiu? Wydaje mi się, że do 3000zł ciężko "dojść", a co dopiero 5.... Ech;( Jak wy żyjecie? Skąd macie pieniądze na to wszystko?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować