Gość e.tam. Napisano Sierpień 17, 2011 Witam, niedługo kończę licencjat na uczelni ekonomicznej we Wrocławiu. I tak się zastanawiam co mnie czeka w Polsce. Otóż wynajem mieszkania we Wrocławiu jest drogie, opłaca się wziąć kredyt i spłacać na swoje.. Moje mieszkanie nie może mieć mniej niż 3 pokoje i załóżmy 80m. Musi być ładnie urządzone i w dobrej lokalizacji. Suma sumarum to wydatek rzędu 450- 500 tys. zł, a więc miesięczna rata kredytu to ok. 3000zł. Do tego czynsz i opłaty- 500zł Chciałabym mieć do 30stki pierwsze dziecko. Dokładnie nie wiem ile taka "przyjemność" kosztuje. Wiem za to, że przedszkole to 650 zł plus jedzenie. Jedzenie dla mnie, faceta, dziecka- 1500zł? Paliwo- 600zł minimum.. Jak narazie mamy 5500zł.. Do tego trzeba kupić ciuchy, kosmetyki, pójść czasem do kina itd, kupić coś do domu... Przynajmniej raz do roku pojechać na wakacje.. A i oszczędzić coś powinniśmy...!!!! Wychodzi na to, że aby normalnie żyć ja oraz mój facet powinniśmy zarabiać po 5000zł. Czy to jest wykonalne w Polsce?? we Wrocławiu? Wydaje mi się, że do 3000zł ciężko "dojść", a co dopiero 5.... Ech;( Jak wy żyjecie? Skąd macie pieniądze na to wszystko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach