Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Letikaaa

PoZytywny czy negatywny?

Polecane posty

Gość flow
heh jakbym czytala swoja historie!!! tez robilam test, w sumie testy bo bylo ich 5 (druga kreska byla bladziutka- bo oczywiscie tak chcialam w to wierzyc) slub mielismy miec zaplanowany na czerwiec 2012..... ale zycie zweryfikowalo szybko plany obecnie jestem w 7 miesiącu ciązy i jestem juz mezatka - ale bardzo dobrze sie z tym czuje.

Gość ja widze 2 kreski wiec ja
uwazam, ze to ciaza.

Gość Letikaaa
No ale jeśli do mniemanego zapłodnienia doszło najpóźniej 10 dni temu, to kreska powinna już być wyraźna bo poziom hormonu byłby już wysoki... dobrze kombinuję?

Gość cyki cyki
Nie wiesz, jaki masz poziom hormonu, u każdej na tym samym etapie ciąży może być inny. Więc nie dumaj, tylko zrób konkretne badanie krwi.

Gość zle kombinujesz kreska bedzie
wyrazna w tym wypadku za jakis tydzien, poltora.

Gość cyki cyki
Ciążę liczy się od zagnieżdżenia, a nie od zapłodnienia. W momencie zagnieżdżenia wydziela się gonadotropina i wtedy można ją wykryć w testach.

Gość lllllllllllllllllllllllll
no nie koniecznie. ja wiem kiedy u mnie mała się zagnieżdżała w macicy ( 7 dni po stosunku), bo miałam plamienie implantacyjne a test 10 dni później był taki, że tylko ja widziałam drugą kreskę. Wyraźna kreska była 3 tyg. po zapłodnieniu. Dodam, że cała ciąża przebiegła prawidłowo. Na początku też robiłam testy co dziennie bo się bałam tych bladych kresek, albo wręcz nic nie pokazywały ( miałam już wcześniej złe doświadczenia - też takie testy kiepskie, a 1,5 tyg później @ - to było wczesne poronienie) Poczekaj parę dni i zobaczysz jak się sytuacja rozwinie. W ciąży na pewno jesteś, tylko bardzo wczesnej.

Gość a ja jetem w 13 tygodniu
a zostałm i jeden test i se go zrobiłam bo szkod ami go wyżucić i mam jasną kreske :D a powina być ciemna :D

moje " nie koniecznie " było do tej wypowiedzi, że kreska już powinna być już widoczna

Gość flow
10 dni po stosunku to wedlug mojej wiedzy jeszcze za wczesnie zeby ta druga krecha byla wyraźna, sproboj za jakiś tydzień. ale jesli teraz jest slabo widoczna to za jakis czas bedzie mega widoczna (tez tak mialam bo tez zwlekalam z pojsciem do lekarza, nie moglam uwierzyc ze to moze byc ciaza...) a najlepiej idz do lekarza i potwierdz lub na zrob test z krwii (choc tez nie mam pewnosci czy juz teraz wykryje....moze ktos madrzejszy ci doradzi)

Gość Letikaaa
czyli ciąża?

Gość cyki cyki
No chyba masz ulotkę?

Gość no to jeszcze
a odpowiesz mi czy konsultowałaś z lekarzem długość swoich cykli??

tak, tak, tak :-) a ślubem się nie przejmuj, ja mam jedno dziecko, planuję drugie a ślubu nam się nie chce brać. tak jest super

Gość no to jeszcze
pytam dlatego ze 43 dniowe cykle to mogą być po prostu cykle bezowulacyjne -to nie jest normalna długość i dlatego warto abyś coś z tym zrobiła.

Gość Letikaaa
nie konsultowałam, bo jak byłam ostatnio u gin to miałam w normie, do 35 własnie

Gość flow
ja tak dlugo zwlekalam z pojsciem do lekarza ze ta druga krecha byla widoczna i to tak porzadnie po ok. 3- 4 tyg. ( tak to okreslil lekarz, bo juz pozniej poszlam do gina)

Gość no to jeszcze
nawet jeśli to byłaby ciąża to lekarz jej nie wykryje -zakładając że owulacja się przesunęła. Moim zdaniem albo odczekasz jeszcze kilka dni albo pójdziesz od razu na betę. A tak długie cykle od dawna masz?

Gość Letikaaa
niech i będą bezowulacyjne, przynajmniej w ciąży bym terz nie była wiem, że to tylko wyłącznie moja "wina" bo przecież nie dopilnowałąm się z zabezpieczeniem i teraz żal mogę mieć wy łącznie tylko do sobie bo moje marzenie o pięknym ślubie poszło bujać się w eter na moje własne życzenie :/

Gość cyki cyki
Na razie to ty się bujasz z niepewną ciążą, bo test pokazuje kreski, ale wypadałoby to potwierdzić. Rozzumiem, że partner nie wie, skąd się biorą dzieci i nie jest za ciążę odpowiedzialny?

Gość Letikaaa
takie cylke mam od pół roku obstawiam, że to od odchudzania i intensywnych, nieregularnych ćwiczeń

Gość no to jeszcze
mnie np. owulacja opóźniła się 2tyg. Ale z racji że okres lubił mi się spóźniać to test zrobiłam dopiero po 2tyg. od terminu okresu -wyszły dwie kreski. Wszystko jest możliwe. Idź na betę.

Gość Letikaaa
do partnera to ja nie mam żadnych uwag! Jesteśmy razem 5 lat i wszystko gra. Za ewentualne dziecko też czuje sie odpowiedzialny i w tym momencie nie mogę mu nic zarzucić, bo przy "poczęciu" braliśmy udział oboje i wina za niedopilnowanie leży po obu naszych stronach równomiernie

Gość flow
co ty gadasz? czemu marzenie o slubie poszlo sie bujać? ja z narzeczonym zdecydowalismy ze skoro i tak planowalismy slub na czerwiec 2012 to co nas zbawi zrobic ceremonie wczesniej. tak tez sie stalo i w kwietniu tego roku wzielismy slub, wesele skromniejsze (ale akurat na tym kompletnie nam nie zalezalo) w kwietniu bylam w 3 miesiacu ciazy i nic kompletnie nie bylo po mnie widac ze w ciazy jestem mozecie tez wziazc slub pozniej po urodzeniu dziecka.... to zaden problem wierz mi

Gość cyki cyki
flow, no to musiałaś się rewelacyjnie czuć, że ślub przyspieszyłaś

Gość ja tez mam regularne
ja też brałam ślub w ciazy byłam w 6 miesiacu jak sie bawiliśmy całe 2 dni :D piękne dni :D niezapomniane i wspaniłą noc poślubną :D

Gość flow
cycki czytaj ze zrozumieniem... wspolnie tak zdecydowalismy. a co do mojego samopoczucia to pod koniec zabawy w kosciele rzygac mi sie zachcialo heheh ( bo mialam przeokropne nudności w I trymestrze) zadowolona z odp.?

Gość Letikaaa
ja za 2 tyg mam jechac odebrać suknie w rozmiarze 34! moja wymarzona! kupa kasy! a ja w nią nie wejdę ani w 3 miesiącu ani po ciązy :(

Gość a ja mam regularne
suknie poszerzyć się da jakos napewno ja też miałam taki problem znalazłam krawcową sukien ślubnych i mi ja troche przerobiła i było git :)