Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tepak, ktory jest w UK:(

czy ktos moglby pomoc w angielskim?

Polecane posty

właśnie jestem w UK i w związku z tym, że nie mogę znaleźć pracy, postanowiłam pogodzić moje doświadczenie i chęć nauki języka angielskiego i spróbować znaleźć pracę jako niania/ mothers help. I tu nasuwa się do was wielka ogromna prośba, tzn. mam na myśli osoby, które mówią bardzo dobrze po angielsku. Czy mógłby ktoś mi pomóc przetłumaczyć następujące zdania, które znajdą się w lokalnej gazecie?? Witam, doświadczona niania z dyplomem magistra Pedagogiki z Polski podejmie prace jako mother helps live out w pełnym wymiarze godzin. Posiadam wieloletnie doświadczenie w opiece nad dziećmi, w tym także jako przedszkolanka i nauczyciel. Mój angielski jest na poziomie podstawowym. Jeśli nie jest to dla Państwa problemem to proszę o kontakt. Dziękuje za uwagę. Byłabym bardzo, ale to bardzo wdzięczna!!!

he he, mowie , bardzo duzo rozumiem, ale chciałabym, żeby było bez bledow:(

nikt?

:(

Gość jesli nie umiesz sie
porozumiec na dobrym poziomie z doroslymi zapomnij o pracy jako niania, dzieci mowia swoja gwara, seplenia, chcesz podszko9lic jezyk szukaj pracy w kawiarni, gdzies gdzie bedziesz miec staly, czesty kontakt z angielskim

szukam jako mothers help live out, czyli cos jako au pair, nie slyszalam, zeby ktos jechal na au apir z dobrym angielskim, ludzie dajcie spokój! Nie szukam pracy za tysiac funtow!

Gość jesli nie umiesz sie
tez jestem w londynie mieszkam tu 8 lat i znam realia chcesz podszkolic jezyk kawiarnia wystarczy ci 6 m-cy i bedziesz mowic dobrze, a jako niania bez jezyka ciezko ci bedzie znalezsc cos sensownego w dodatku tu wazne sa referencje inaczej bez polecenia bedzie ciezko

to ciekawe jak au pair znajduja prace. Ja wlasnie chce jako au pair/ mothers help ludzie !

Gość kakenmachen
A co będzie z twoją podstawą angielskiego, jak powiedzmy 5-cio letnie dziecko powie do ciebie "napompuj mi plażową piłkę" a ty albo nie będziesz wiedziała o co mu chodzi, albo weźmiesz bylejaką piłkę i będziesz chciała bawić się z dzieckiem, bo wyda ci się, że dziecko poprosiło o zabawę z piłką, kiedy ono będzie chciało coś innego? Nie musisz nic udowadniać tu na forum, ale przyznaj przed samą sobą... wiesz jak jest w jęz. angielskim "proszę napompuj mi plażowó piłkę, bo chcę pobawić się w naszym pompowanym basenie obok domu"... Nie słyszałaś żeby Au Pair musiały znać dobrze angielski? To źle słyszałaś, bo o ile do niemowlaka nie musisz znać, ale już do 4 - 5 letniego dziecka musisz znać więcej niż podstawy :)

Gość kakenmachen
sorry za literówki :D

ale ja naprawdę nie prosiłam o wypowiadanie jakichkolwiek opinii na temat charakteru poszukiwanej przeze mnie pracy! Prosiłam tylko o tłumaczenie;/ Poza tym napisałam: Mówię komunikatywnie, poradziłam sobie sama w agencjach, podczas rozmów, itp, itd. chciałąm tylko poprawności gramatycznej. Cała kafeteria;)

no nic w każdym bądz razie i tak dziękuje!

wg was miałabym napisac, ze mowie plynnie, bo nie rozumiem. Chciałam uprzedzic rodzicow, ze jestem cudzoziemcem, zeby miedzy innymi oszczedzic swoj czas na ewentualne rozmowy

Gość kakenmachen
>>tepak, ktory jest w UK:( mówi: "to ciekawe jak au pair znajduja prace. Ja wlasnie chce jako au pair/ mothers help ludzie !" Pewnie ci ludzie, którzy znajdują znają ciutkę lepiej angielski niż podstawy i takim sposobem mają pracę. Dzieci nie wymagają super języka, ale podstawy to za mało, chyba że dla niemowląt... nawet podstawy nie są potrzebne :) A jedynie podstawy potrzebne będą dla rodziców w przypadku niemowląt, chociaż i to wątpliwe, bo jak rodzic będzie poza domem i zadzwoni do ciebie aby zapytać się jak czuje się dziecko, jak idzie ci praca... to wtedy co...???

JA PITOLE!! mówię po angielsku, dogaduje sie bez problemu, ale wole napisac ze znam podstawy!! W czym wy ludzie widzicie problem??

Gość kakenmachen
Matko bosko elektryczna zdalnie sterowana, nie ściemniaj... ale zamiast na Au Pair idź wedle swojej umiejętności angielskiego. Czyli najpierw na zmywak, potem Au Pair, a za kilka lat w miarę pojęcia języka na coś lepszego. Rozumiesz?

Gość kakenmachen
Dogadujesz się... dogadywać się możesz na zmywaku i nie ma problemu, ale dzieci wymagają czegoś więcej niż dogadywania, bo dzieci są małe i mogą nie rozumieć twojego ponglish - a. Dalej nie rozumiesz?

Gość jesli w ogloszeniu niania
szuka pracy napiszesz ze masz podst ang to gwarantuje ze tel bedzie milczal

Powtorze : ale ja naprawdę nie prosiłam o wypowiadanie jakichkolwiek opinii na temat charakteru poszukiwanej przeze mnie pracy! Prosiłam tylko o tłumaczenie;/ Ludzie mniej jadu, mam problem z pracą, mogę wykorzystać swoje doświadczenie + podszkolić język, potrafię dobrze pracować a co ważniejsze dobrze wykonuje powierzone mi obowiązki z pracami domowymi włącznie! Stąd informacja w moim ewentualnym ogłoszeniu o podstawowej znajomości języka ang, żeby uprzedzić rodziców, jeśli mieliby jakiekolwiek obiekcje. Bardziej niż umiejętności językowe ceniłabym raczej profesjonalną opiekę nad dziećmi, ale Ty chyba tego nie zrozumiesz, więc dalej rób swoją "kakę" i praw swoje morały iście na podstawówkowym poziomie. Pozdrawiam

w miweście w ktorym jestem rodziny informuja, ze angielskim powinien byc komunikatywny, mialam telefony, bo zarejestrowalam sie na specjalnej stronie, aczkolwiek proponowano mi 5 h per week a to troche za malo:(

Gość au pair
no to poszukaj na stronach au pair. serio 6 miesiecy wysatrczy by mowic dobze?mama zwale, bo mam wrazenie, z enigdy tego angola sie nie naucze. chodze treaz na kurs konwersacyjny wakacyjny i myslalam o konwersacyjnym w ciagu roku, bo nie zalezy mi na zadnych certyfikatach, ale teraz to juz sama nie wiem, moze lepiej isc na tradycyjny kurs? nie chce gadac zle, cos pomiedzy tymi doma byloby najlepsze, troche gramy, ale wlaczenie w to duuuuuuuuuuzo konwersacji. a moze taki caloroczny kurs knwersacyjny wlasnie tak wyglada?who knows?:O

uwierz mi, ze jak przyjedziesz do UK, to spotkanie z jezykiem bedzie wstrzasajace.

Gość jesli w ogloszeniu niania
You must have at least two years childcare experience with fluent English and impeccable references which will be followed up The ideal candidate will have at least 3 years experience looking after similar age children, be first-aid qualified, Ofsted registered and CRB checked and have excellent written and spoken English. Speak good English Able to work in the EU Checkable references and experience with infants able to cook healthy meals for the kids from fresh ingredients able to drive a manual car on the left with a clean licence Willing and able to proactively arrange trips, craft , baking and other activities Friendly, mature, practical, strong-charactered and quick-thinking Flexible Non-smoker Requirements: Minimum 3 years experience with children and checkable references: - Fluent or near fluent English - Non-smoker - Current CRB checked (certificate required) - Childcare and First Aid qualifications - Ofsted Registered or willing to become - Driver preferred - Excellent references - Ideally living in the SW London area to tylko przyklady z ogloszen o nianie ile z tego spelniasz??

Gość OliveńkaZizi
A friendlly nanny graduated from Pedagogy in Poland is ready to work as a babysitter or a nanny. I have got a long experience as a teacher. My language skills are elementary. If it is not a problem, please call me on ......(twoj nr tel). Iam available to start asap.

niezly przyklad, a agencja, ktora zamiescila to ogloszenie poszukuje rowniez kosmonautow z takimi wymaganiami? Kurde wezcie przestancie sie madrowac! Ja naprawde rozumiem i mowie, ale do was chyba i tak to nie dociera

Dziękuje wybawco! Dziekuje !

Dziękuje, że chociaż jedna osoba mnie rozumie i się zlitowała a wszystkim innym dziękuje za tardycyjny polski "jad". Dziękuej jeszcze raz ! POZDRAWIAM I ZYCZE SZCZESCIA !

Gość kakenmachen
>>tepak, ktory jest w UK:( "Powtorze : ale ja naprawdę nie prosiłam o wypowiadanie jakichkolwiek opinii na temat charakteru poszukiwanej przeze mnie pracy! Prosiłam tylko o tłumaczenie;/ Ludzie mniej jadu, mam problem z pracą, mogę wykorzystać swoje doświadczenie + podszkolić język, potrafię dobrze pracować a co ważniejsze dobrze wykonuje powierzone mi obowiązki z pracami domowymi włącznie! Stąd informacja w moim ewentualnym ogłoszeniu o podstawowej znajomości języka ang, żeby uprzedzić rodziców, jeśli mieliby jakiekolwiek obiekcje. Bardziej niż umiejętności językowe ceniłabym raczej profesjonalną opiekę nad dziećmi, ale Ty chyba tego nie zrozumiesz, więc dalej rób swoją "kakę" i praw swoje morały iście na podstawówkowym poziomie. Pozdrawiam" Ja cię nie chcę dobijać, ale mówię ci jak jest. Sam mieszkam za granicą, mam małe dziecko i nigdy nie przyjmujemy z żoną do pracy niani, która nie będzie potrafiła zrozumieć naszego dziecka (żona nie jest polką a dziecko mówi w obydwu językach). Dlatego wiem, że podstawy a nawet jako taka znajomość języka niani, dla małego dziecka może stanowić problem, a jeśli w ogłoszeniu piszesz o podstawowym angielskim... No wybacz, ale jaki rodzic zadzwoni, aby swoje dziecko narażać na stres niezrozumienia. Skoro angielski znasz lepiej niż w podstawach i bardzo komunikatywnie - pisz tak, jak jest w rzeczywistości. Rozumiesz mnie teraz?