Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dżej09

pytanie

Polecane posty

sprawa jest taka... mam troche nieregularny okres (duzo stresu itp)...mniej więcej dostaje 10 , wczoraj kochałam sie z moim chłopakiem, najpierw z gumką potem chwile bez . dzisiaj rano dostałam mój spóźniony okres . czy jest mozliwosć ze dojdzie(doszło) do zapłodnienia i bd w ciąży ?

Gość kmael
więcej szczegółów( tak przy okazji) przydałoby się, żeby ocenić

Gość kmael
możliwość jest taka, że plemniki przetrwają te 2, 3 dni a możesz mieć już następną komórkę jajową w drodze. więc coś z tym zrób

Gość kmael
opcje: 1. pigułka po stosunku 2. do ginekologa

Gość kmael
Działanie pigułki po stosunku Metoda polega na przyjęciu dużej dawki hormonów, które nie dopuszczają do zapłodnienia i zagnieżdżenia się komórki jajowej. Zwykle polega, to na przyjęciu 2 tabletek zawierających syntetyczny estrogen i progestagen w ciągu 72 godzin po stosunku i powtórzenie tego zabiegu 12 godzin później.

Gość kmael
Tak, normalnie. Jeśli z jakiegoś względu nie chcesz iść do Pana ginekologa, pójdź do Pani ginekolog

jesli nie mam skonczonych 18 lat to lekarz chyba nie moze przepisac mi tych tabletek

Gość kmael
najpierw więc pójdź do apteki i spytaj o pigułkę po stosunku, to się dowiesz więcej

Witam, pamiętaj że zawsze masz 72 godziny aby udać się do lekarza.Teraz mogę zaproponować Tobie , abyś zalogowała się na www.wpadka.pl.Tam otrzymasz różne informacje, oraz możesz bezpośrednio zadać pytanie lekarzowi ginekologowi.