Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemossy

"rozważ wymianę baterii" w laptopie Hp windows 7

Polecane posty

Gość problemossy

Witam, mam problem. Od 2 lat posiadam laptopa Hp Pavilion Dv6000. Najpierw miałem system Vista ale później przyszła mi aktualizacja na Windows 7, ok- pomyślałem, podobno dobry system to instaluję. Komputer dobrze działał przez jakiś tydzień. Bateria trzymała jakieś 1,5 godziny a więc może być (i tak mniej niż na Viście) ale później nawet nie wiem kiedy wyskoczył komunikat "rozważ wymianę baterii" no i teraz po odłączeniu kabla komputer działa jakieś 2 minuty no i się wyłącza. Nie mam co z tym zrobić a szkoda mi bo lubiłem czasem se na dworze posiedzieć z lapkiem. Próbowałem już rozmaitych sposobów i wiem że mało prawdopodobne że znajdę tutaj ten jeden właściwy ale próbuje... :( pomocy!!!

Gość vcttwarto czekac
hehe dziwne . ja mam podobnie na Toshibie ... miałam 2 lata pozniej była zmiana z Visty na XP i na Windows 7. nagle bateria padła , po 5 minutach do ładowania komp, nie ruszam sie bez kabla i rozwaz wymiane...od roku nic z tym nie robię..może po 2 latach normalnie pada/

Gość problemossy
jak włożyłem tą baterię do laptopa kolegi to normalnie śmigała 2 godzinki (ma XP) jednak ja nie mam XP tylko oryginalny 7 i nie chcę się przerzucać z systemu za który zapłaciłem na pirata

Gość vcttwarto czekac
to dziwne tym bardziej że masz legalny...może poradź sie na jakims informatycznym forum . chociaż mi informatyk próbowal cos zrobic i nic... nie wiadomo czy nowa bateria bedzie lepiej działała, nie ma pewnosci

Gość problemossy
no właśnie a 2 stówy wywalić i mieć za to całe gówno??? raczej nie. Och wspominam teraz sobie dobre czasy kiedy miałem starego powerbooka apple od cioci (taki czarny gumowo-plastikowy ze świecącym jabłkiem) on był zajebisty a bateria z 6 godzin trzymała, zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś używanego Apple bo ten szajs już mnie wkurza

Gość vcttwarto czekac
też nie wiadomo jaką używany będzie miał baterię... może przerzuć sie na stacjonarny? albo na takiego małego netbooka czy jak mu tam...podobno długo trzymają i tanie są , no jeszcze zależy do czego używasz

Gość problemossy
mam stacjonarny ale laptop przydaje mi się na zajęciach albo do wideo-rozmowy bo tutaj wszędzie jest internet (jestem w stanach) no i na zajęciach często na lapkach sie pisze żeby szybciej było no i ja wtedy muszę zasilacz i wszystko wyjmować...do dupska

Gość garagarahaha
Tu nie chodzio zmianę systemu. Bateria się z używa. Jednemu rod innemu2 a innemu 6 kat działa. Ciągłe ładownaie ja psuje. Dobrym sposobem jest mieć dwie jedną jak masz komp ciągle podpienty a druga że by ył bez ładowania

Gość problemossy
chodzi o baterie bo niektorym to sie nawet po 1 miesiącu na 7 bateria niszczy albo i wcześniej to chodzi o ten walony system a microsoft o nim wie tylko gnoje nic nie robią, są nawet grupy które zbierają członków i chcą wnieść zbiorowy pozew, nienawidze teraz windowsa i microsoftu bo się opierdzielają. Najpierw vista teraz to gówno a apple jeszcze chyba nigdy takiej wpadki nie mieli

Gość vcttwarto czekac
mi na viscie wszystko dobrze śmigało... dopiero zmiany systemów nagle popsuły wszystko...może maja jakas umowe z producentami baterii podpisana :P

Gość bogaty mennn
bo win 7 jest zdecydowanie gorszy niż vista, biedak bill nie pomislał o ACPI, mase ludziom popadały bateryhki w lapkach, śmieszne smutne

Gość bogaty mennn
pozatym to wasza wina złodzieje sysemów, nie masz licencji bateria out

Nie mam kompa ale myślę, że w nowym systemie zapomniano o sterowaciu lądowaniem baterii i je rozwala.

Gość bogaty mennn
Grzesław, Tobie noszenie rajstop, staników, japonek itp. odjebało, bredzisz jak zwyczajny homoś. Zaktualizuj sobie rajstopki pedale:D

Skoro wiesz, że podały noszą staniki i rajstopy to sam nim jesteś, bo ja niewiem, czy pedały chodzą w rajstopach i stanikach bo nie jestem pedałem, a propos kiedy wybierasz się na paradę równości skoro masz taka wiedzę o pedałach to nim jesteś:-D

Gość bogaty mennn
homosiu, cioto czy jak zwał, o zbokaCH wiedze mieć to norma, co cie tak dziwi i dlaczego mnie od razu do swoich zaliczasz

W stopce nie mam i nie miałem żadnych fotek bo niemam technicznych możliwości umieszczania fotek w necie bo nie mam kompa.

Gość e teee
dobra dobra. jestem pewna, ze miales te zdjecie :D

Gość bogaty mennn
jesteś jebaną ciotą wiem bo wypisujesz na forach o rajstopach jak pierdolony pederasta