Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tolperiska

Migrena szyjna - objawy, leczenie, sprawdzone metody.

Polecane posty

Gość Tolperiska

Witam. Zapraszam wszystkich , którzy borykają się z tą uprzykrzającą życie dolegliwością. Sama mam odprostowanie lordozy szyjnej i często - gesto napięte mięśnie karku, które doprowadzają do bólu. Bóle głowy zaczęły sie od kiedy zaczęłam miec problemy z karkiem. ( czyli jakieś pól roku). Jesli sami macie ta dolegliwośc , to podzielcie sie swoją historią, może sprawdzonymi zabiegami, zawsze lepiej wymienić się doświadczeniami. Pozdrawiam i zapraszam.

Gość i temat stoi
:(

Gość yjyjyjuyu
mi troche pomaga spanie na ortopedycznej poduszce.

Gość i dalej temat nie rusza
:(

ja osobiscie nie mam takich problemów ale moja babcia ma od kilku lat migrenowe zawroty głowy spowodowane zwyrodnieniem kręgosłupa. z tego co mówi nie ma no to konkretnego lekartswa. mozna pomóc doraźnie - lek przeciwbólowy plus sen. natomiast można poprawić sytuację systematyczną fizjoterapią. chodzi się na rehabilitację i wykonuje się też w domu zalecone ćwiczenia

i dzieki rehabilitacji jest pewna poprawa. ataki występują rzadziej i są słabsze. wtedy kiedy się pojawiają lepiej nie wychodzić z domu. wziąć lek przeciwbólowy i położyć się przynajmniej na pół godziny. lek powinien być sprawdzony, np. pyralgina działa nie tylko przeciwbólowo ale też łagodnie uspokajająco, co napewno jest ważne w takiej sytuacji. zwłaszcza u starszej osoby