Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaniewiadoma

kiedy potwierdzi ciaze usg?

Polecane posty

Gość malaniewiadoma

Witam! myślę, że w lipcu zaszłam w ciążę (ponad 2 tygodnie spóźnia mi się okres, 4 testy pozytywne...) Ostatnią miesiączkę miałam 3 lipca, zaszłam zapewne 18 lipca;) więc wychodzi według moich obliczeń że jestem w ciąży 4 tygodnie i 4 dni, a według obliczeń internetowych jest to 6 tydzień,2 dni (nie wiem kto źle oblicza, ja czy ten kalkulator;) ). czy jak teraz pójdę do ginekologa to będzie już coś widać na usg? Będzie mógł potwierdzić ciążę?

Gość ja też mam regularne
mi pokazano pęcherzyk bez serduszka w 3 tygodniu a z serduszkiem w 7 tygodni :) więc jężeli chcesz widzeć już serduszko to poczekaj do 7 tyg jednym w 6 sie ukazuje innym w 8 :) ale usg ciąże wtym stanie już potwierdzi

hej!! ja miałam ostatnia miesiaczke 1 lipca:) wiec według obilczen internetowych (a z pierwszym dzieckiem co do dnia mi wyliczyl ) to 7 tydzien liczac od miesiaczki test pozytywny jutro lekaz usg juz na 100% super pokarze z 1 dzieckiem bylam w 5 tyg juz byla kropeczka :)

Gość malaniewiadoma
Dziękuję za odpowiedź:) W takim razie jutro lecę do lekarza, aby być pewną i móc się podzielić nowiną;) Pozdrawiam

Gość butelkowa mama
a mi w 3 tygodniu pokazali pęcherzyk, w 5 było już coś na kształt główki i tułowiu, a w zasadzie jedna plama okrągła, a druga połączona z nią podłużna... Już spokojnie wyjdzie na USG;) Ale i tak najlepsze są późniejsze i filmy 3d;)

Gość malaniewiadoma
Obecnie zależy mi tylko na tym, aby mieć potwierdzenie, ale zapewne po tej wizycie przyjdą chęci na to aby zobaczyć bijące serduszko, a później jeszcze więcej...;) Calineczka jutro pod wieczór dam znać co i jak:)

Gość cyki cyki
Poszłam do gina równo 2 tygodnie po zrobieniu testu. Robiłam w dzień spodziewanej miesiączki. Był zarodek i serce. Inaczej tygodnie ciąży liczy się od terminu ostatniej miesiączki, a inaczej od owu - 2 tygodnie różnicy.

Gość malaniewiadoma
cyki cyki Właśnie przed chwilą do tego doszłam na jakiejś stronie na temat ciąży, wcześniej nie wiedziałam że tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia miesiączki... Muszę jeszcze sporo poczytać...;)

Gość cyki cyki
E tam, za dużo nie czytaj, to czasem przeszkadza, nie pomaga... :) Ja np. mam 4 różne terminy porodu i to dwa inne na tym samym usg. I weź tu bądź mądry ;)

Gość malaniewiadoma
hehe to chyba faktycznie poprzestanę na przeczytaniu najważniejszych tematów, a resztę sobie odpuszczę:)