Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy, wyjazd za granicę...

nie mam dokumentów

Polecane posty

Zapewne bez wyjścia z tej sytuacji. Dostałem ofertę pracy w Niemczech Wyjazd już za dwa dni a ja nie mam żadnego dowodu tożsamości. Pech, który mnie prześladuje sprawił, że zgubiłem lub skradziono mi dokumenty jakiś czas temu. Inny termin wyjazdu nie wchodzi w grę. Czy ktoś był może w takiej sytuacji, czy ryzykował i wyjechał bez dokumentów??? jedyny dokument jaki posiadam to nieważny paszport, ze zdjęciem, które od razu zwraca uwagę na termin.

A jakie to dokładnie problemy były jeśli byś mogła mi napisać?

Nie mogłam tam nic załatwić, miałam problemy z powrotem do Polski, później w Polsce miałam problemy z wyrobieniem dowodu, jako że miałam nieważny już paszport i musiałam się ubiegać po potwierdzenie obywatelstwa polskiego, takie rzeczy. Poza tym jak Ty sobie wyobrażasz funkcjonowanie bez jakichkolwiek dokumentów? To tak jakbyś nie istniał, zwłaszcza za granicą.

teraz juz nie ma granic i nie trzeba dokumentow by przekroczyc granice.wyjedz,sprobuj ale zloz przed wyjazdem papiery o nowy dowod,dostaniesz za tydzien lub dwa.wez ten stary paszport za granice na wszelki wypadek. prawa jazdy nie masz?

Prawo jazdy też zgubiłem czy tam mi ukradli nie wiem. Ale prawo jazdy z tego co czytałem nic nie zanaczy

Siren, może i nie ma granic ale ja tak czy siak miałam problem z powrotem do Polski przez ten nieważny dowód, tyle że ja leciałam samolotem co już jest inną bajką. Ja bym się bez dokumentów nigdzie za granicę nie ruszała!

moze ci wyrobia tymczasowy paszport w jeden dzien.idz jutro dowiedz sie bo dzisiaj juz pozno.ja tez gdzies zapodzialam dowod ale tylko dowod.zglosilam do banku by go zablokowac.moze gdzies lezy w domu za szuflada,nie wiem.dowod jest niepotrzebny za granica.paszport jest wazniejszy.

Gość Udalo mi się
wyrobić paszport tymczasowy w jeden dzień tzn mam go jeszcze do odebrania dzisiaj. Ciężko bylo ale udalo się.

Gość ArekM
A widzisz gdybyś miał kolekcjonerską wersję dowodu z offshoreidcardscom tak jak ja to nie byłoby żadnego problemu. Jakość jest tak świetna, że czasami to już nie wiem który dowód jest oryginaly a który to wersja kolekcjonerska.