Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura.........................

złosci u dziecka

Polecane posty

Witam!moja corka ma 18miesiecy i nie wiem co sie z nia dzieje nie chce sie wogole z nikim dzielic zabawkami jest jeden wielki ryk wczoraj mnie juz totalnie zaskoczyła bo nawet nie dala dotknac innemu dziecku zabawki jak reagowac nie mam zamiaru wychowac małego tyrana ale wczesniej wszystkim sie dzieliła czy to jakis okres buntu tez tak mialyscie?wogole strasznie sie denerwuje wszystkim jak jej cos nie wyjdzie

Gość mammmnnnkaaa
jest jeszcze czas... tłumaczyć tłumaczyć tłumaczyć i jeszcze raz tłumaczyć dziecko rozumie i sie nauczy :)

mój syn tez ma 18 m. jest podobnie, moze aż tak się nie złości, ale też potrafi swoje pokazać

Gość moje sloneczko teraz spi
moja córka ma 2latka i jeszcze kilka miesięcy temu również nie chciała dzielić się swoimi zabawkami z innymi dziećmi. Od ponad miesiąca problem zniknął. Mała chętnie bawi się z rówieśnikami, dzieli się zabawkami, chętnie daje innym dzieciom swoją ulubioną zabawkę. W bloku mamy pełno dzieci, starszych i mlodszych ale właśnie Ci starsi pokazywali mojej córeczce jak powinno się zachowywać w grupie, do tego dochodziły moje ciągłe tłumaczenia. Teraz udało się i nawet przezwyciężyliśmy bunt 2latka. Zaóważyłam że np moja córka strasznie reaguje na jakąkolwiek złość w tedy jeszcze bardziej zapiera się w sobie także jeżeli coś od niej chce to tylko po dobroci

Gość VEriki
Moje dziecko ma prawie dwa latka od jakiegoś czasu też nie pozwala innym dzieciom bawić się swoimi zabawkami, ale to jest normalny rozwój dziecka. Poza tym jest bardzo o mnie zazdrosne. Ostatnio odganiała dziewczynkę, która usiadła obok mnie :-) Na szczęście nie reaguje gwałtownie! Musisz dziecku spokojnie wszytko tłumaczyć. To się chyba zaczyna bunt dwulatka, bo pojawia się on już w 18 m-cu życia. Dużo cierpliwości życzę :-)

tylko skad ta cierpliwosc brac czasem juz nie wytrzymuje

czyli jest to normalny etap rozwoju

Gość VEriki
Moje dziecko było bardzo niegrzeczne, a teraz jest już dużo lepiej :-)

Gość moje sloneczko teraz spi
moja też jest strasznie zazdrosna, nie mogę wziąść innego dziecka na ręce bo zaraz podbiega i szarpie. nawet jak z mężem się przytulamy to jej zbytnio nie pasuje choć teraz już nie wyje :) niestety przy dziecku trzeba być cierpliwym choć to trudne czasami też mam dość ale co począć :)

Gość VEriki
Moja też nie lubi jak mąż mnie lub ja męża obejmuję - rozdziela nas wtedy i każe obejmować siebie :-)

mammmnnnkaaa to wytłumacz mojemu,bo ja tłumacze,tłumacze,tłumacze,tłumacze i nic :D mój ma 21mcy i nic do niego nie dociera,wiec jak np.jest nieposluszny to ma małą karę :) potem rozumie