Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Multimedia

Pogrzeb bliskiej osoby

Polecane posty

Gość Multimedia

Zmarla bardzo bliska mi osoba. Niestety, pogrzeb odbedzie sie dopiero w przyszlym tygodniu z pewnych wzgledow. Mam wiec chwile nie tylko na zadume i reflesje oraz ogolna zalobe, ale rowniez na zalatwienie formalnosci. Pomozcie - co nalezy zalawiac i gdzie, w jaki sposob, jakie czekaja mnie koszty? Co robic? Moze ktos z Was bardziej logicznie mysli i podpowie co i jak... Dziekuje.

wszystko związane z pogrzebem załatwia zakład pogrzebowy...ty idziesz tylko do księdza i do ubezpieczalni,tak gdzie zmarła była ubezpieczona

Gość Multimedia
Dzieki. Co znaczy do ubezpieczalni? Ta osoba byla zatrudniona na pol etatu, to chyba ten zaklad ja ubezpieczal, tak?

Gość Multimedia
Halo

Gość Multimedia
No w pracy juz wiedza o jej smierci. Jeszcze cos trzeba?

a ta osoba była gdzieś ubezpieczona?..bo jesli tak,to musisz poinformowac tez tą ubezpieczalnię....

Gość Multimedia
Tak, cos tam dodatkowo bylo oplacane w PZU, zglosze to jutro lub w poniedzialek.

Gość Multimedia
Dzieki Ci bardzo. Jesli jeszcze cos sobie przypomnisz to naklikaj, bede tu zagladac.

Pamiętaj założyć konto na NK albo na Fejsbuku, a najlepiej to tu i tu, zaopatrzyć się na dzień pogrzebu w aparat cyfrowy i zrobić słit focie z nieboszczykiem które jeszcze tego samego dnia powinnaś zamieścić na NK lub Fejsbuku... a najlepiej to tu i tu.

nie ma za co... aha jeszcze do zus-u musisz iść zgłosić ze nie zyje i do urzędu stanu cywilnego po akt zgonu musisz iść