Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgA23k.

Czy pracdawca ma praco?

Polecane posty

Gość AgA23k.

Hej. Dziewczyny powiedzcie mi czy pracodawca ma prawo oczekiwać, że będąc na zwolnieniu lekarskim będę czytać maile i odbierać telefony służbowe??? Bo odkąd jestem na zwolnieniu miałam do zrobienia 3 raporty i codziennie odbieram telefony z firmy.

nie!! wyłącz telefon i nie odbieraj maili! Dziewczyno nie daj się robić w bambuko! Jestes na zwolnieniu nic nie musisz robić :) korzystaj :classic_cool:

Gość AgA23k.
dając zwolnienie powiedziałam "w razie czego jestem pod telefonem" ale myślałam że będą dzwonić tylko w naprawdę ciężkich sytuacjach

W takim razie powiedz, ze jestes na zwolnieniu i mialas nadzieje, ze beda dzwonic w ciezkich sytuacjach. I moze spytaj, czy to znaczy ze jestes niezbedna dla firmy i mozesz liczyc na podwyzke

Gość winegretttttt
prawa nie ma ale życie toczy się obok prawa...zależy też co robisz, ja jestem menedżerem i normalne jest to, że jak mam urlop albo zwolnienie to ludzie dzwonią ale mi płacą dobrze za to, żebym te telefony odbierała w różnych okolicznościach ale jesli jestes na stanowisku specjalistycznym to takie akcje swiadczą o kiepskiej organizacji w twojej firmie, bo nie ma nikogo kto by cię mógł zastąpić czy wykonać raport albo o tym, że cię po prostu wykorzystują

Gość aga23.
ja tez jestem menadżerem

Gość aga23.
Konkretnie na stanowisku: Manager of kapusta pekińska in the chinese budka kitchen