Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciążka

Czy dentysta mnie oszukał?

Polecane posty

Gość ciążka

Witam cieplutko Jestem po trzeciej wizycie u dentysty, leczyłam zęba kanałowo(5 i 6), zapłaciłam 200 zł!Jestem przerażona nie spodziewałam się takiej kwoty, w dodatku czytam teraz w internecie że kobiety w ciąży mają w pełni refundowane i bezpłatne leczenie kanałowe wszystkich zębów, czy to prawda?

Gość lustereczko lustereczko
ja ostatnio zaplacilam 600 zł wiec sie ciesz ze ty tylko 200:O

Gość ciążka
i byłam jeszcze u ginekologa a on wziął za wizytę 80zł! Po prostu zdzierstwo:O a przecież kobieta w ciąży powinna mieć zapewnioną bezpłatną opiekę ginekologiczną

Gość slawietta
hm ...jesli bylas u dentysty prywatnie to musialas zaplacic bo nie sadze ze w przychodni placilas , chyba ze jest jakas doplata za leczenie kanalowe nawet na nfz

Gość ha ha ale jaja
nie wiem ja wczoraj zaplacilam u dentysty 130zl. 50zl od zeba i 30zl znieczulenie. w tym ze to nie bylo leczenie kanalowe. a za gina placilam 50zl za wizyte. dodam ze tu i tu chodzilam i chodze prywatnie

Gość ciążka
Tak byłam na NFZ, a on mi mówi że refundują tylko do trójki, jestem wysoko w ciąży co widać z resztą mówiłam mu że to 7 miesiąc

Gość ciążka
tak a potem byłam w aptece i za witaminy zapłaciłam 35zł

Gość ciążka
Proszę się nie podszywać pod mój nick, piszę tylko o dentyście, byłam na NFZ i zapłaciłam za kanałowe

Gość kotomysz
To nie umialas sie zapytac przed leczeniem zeba ile to kosztuje?

Gość ciążka
Endllesly ktoś się podszywa, ja piszę tylko o dentyście, ktoś sobie robi jaja pisząc za mnie o gin., witaminach itd

Gość ciążka
Chcę wiedziwć cy kobieta w ciży ma w 100procentach leczenie kanałowe zembów zrefundowane, bo jeśli tak to może odzyskam jakoś te dwie stówki, a potem postukam się w głowę , że dałam się tak wrobić

Gość złośliwakocica
Niestety, za kanałowe leczenie płaci się, bo NFZ refunduje wypełnienie kanałów TYLKO przednich zębów- od jedynek do czwórek. Pozostałe trzeba zapłacić. Czytałam uważnie, bo na drzwiach gabinetu w ośrodku jest wielki informator...:( Leczyłam kanałowo siódemkę (rok temu) i też zabuliłam 90 zł. To za wypełnienie kanałów, plomba jest refundowana...:p Przykro mi :(

Gość złośliwakocica
Zawsze można zapytać, nawet po fakcie... :(

Gość ciążka
dzięki jutro pójdę i zapytam

Gość w tesco ostatnio
kobieta w ciąży nie powinna mieć przeprowadzanego leczenia kanałowego, bo do niego jest potrzebne prześwietlenie.

Gość ncgvajgfsdai
mnie w ciazy wypadla przednia jedynka i lekarz nie chcial jej wprawic ze wzgledu na moj stan a teraz jak bylam to zaplacilam 800zl. :P wiec nie wiem czym sie tak kobieto dziwisz. Dobrze ci ktos wyzej napisal,. ze powinnas sie cieszyc ze tylko tyle.

Gość gość
Boże dzięki Ci za zdrowe zęby! :) ja mam tylko 2 małe plomby. Reszta zdrowa jak ryba. Ale zdzierają.....

Gość gość
"Kobietom w ciąży poza podstawowymi świadczeniami przysługuje min. leczenie endodontyczne (kanałowe) wszystkich zębów"- to cytat ze strony NFZ więc masz rację, powinnaś mieć darmowe leczenie. A zgłaszałaś że jesteś w ciąży? (kwestia znieczulenia, prześwietlenia). Jeśli tak, nie miał prawa brać pieniędzy w czasie wizyty w ramach NFZ. KObiety w ciąży mają dodatkowe świadczenia i dlaczego by z tego nie skorzystać?