Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty work

jak wyleczyc sie z lenistwa

Polecane posty

Gość balbikokokokollls
a ty myślisz że każdy Amerykanin to pracujący w biurze yuppi,jeżdżący w weekendy ze znajomymi na hawaje? za dużo filmów oglądasz w Ameryce też zapieprzają w fabryce czy w jako kelnerki za marne grosze w porównaniu z postaciami z serialu Beverly Hills 90210 ,i są zadowoleni zostaje im tyle kasy ile relatywnie polakowi za najniższą stawkę i nie użalają się nad sobą że nie są Rockefellerami,w takiej sytuacji się znaleźli i z tego co mają się cieszą,ale polaczkowi to mało polaczek chce mieć wypasiona chałupę za nic.wiem coś o tym bo 6 lat spędziłem w stanach.

ok to super, nawet nie wiesz co wiem o ameryce, oceniasz stereotypami.. a ameryka bardziej kojarzy mi się z gettami murzynskimi, bezdomnymi ktorzy jeszcze tydzien temu mieli wszytsko - dom, prace , rodzine i w sekundzie stracili wszytsko bezpowrotnie, z latynoskimi imigrantami do ktorych strzela sie jak do kaczek na przejsciach granicznych, z buraczanymi redneckami o IQ minus 50.. ale wiesz co? polski nie zmienisz, niby tak bardzo cenisz optymizm, czemu nie cieszysz sie z tego ze polska jest jaka jest? tylko narzekasz i gardzisz polakami. taka kultura, taka przeszlość, taka nie wiem.. moze nawet pogoda ma wplyw na to jacy tu jestesmy, tacy ludzie nami rządzą i .. ja oczywiscie moge zrozumiec ze da się zafascynowac kulturą i swiadomoscia, podejsciem do zycia innego kraju ale zeby zaraz ziać pogardą do swojego bo jest tu inaczej to moze troche nie fair co? nie sądzę zeby w ameryce bylo tak idealnie, nie kazdy tam jest taki super szczesliwy, tak samo jak i tu.. jestem mimo wszytsko za tym by szanowac roznice w kulturze i podejsciu do zycia roznych krajow dlatego ze lwansie są rozne. ja nie chcialabym zeby cały swiat nagle stał się tą pustacką ameryką, ktore wlasnie biedne polaczki tak się zachłystują. tak sie sklada ze znam kilku obcokrajowcow z roznych krajow zachodniej europy - zyja w polsce, zakochali się w niej, zalozyli tu rodziny, doceniaja zalety polakow, mowia ze zycie jest tu prawdziwe, ludzie prawdziwi, tez czasem chcialabym uciec z tego kraju ale zostanę bo .. dobrze mi tu mimo wszytsko ;p iniezapominaj ze tez jestes polaczkiem tylko wydaje ci sie ze teraz jestes lepszy bo pożyles sobie w ameryce kilka lat.. na pewno lepszy? a moze bardziej ignorancki..

Gość anty work
teraz zrobie wszystko zeby chodzic do pracy zaczne odkladac sobie pieniadze kupie sobie motor zrobie prawo jazdy i bede robil wszystko zeby nie myslec ze a pojde juz do domu bo mi sie nie chce tu siedziec i bede staral sie nie patrzec na zegarek Dziekuje solterona za odpowiedzi i dziekuje innym

Gość anty work
mozna zamknac