Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to ząbki

czy to ząbki?

Polecane posty

Gość czy to ząbki

moj synek ma 2 miesiace od jakiegos czasu sie strasznie slini i wkłada piąstki do buzi, ostatnio robi to tak jakby agresywniej ze zaczyna plakac i od razu piastka w buzie, zajrzalam mu do buzi a tam tak jakby ząbek jedynka na dole, taka biała plamka, a na gorze po prawej str na dziąsełkach tez taj jakby przeswitują zabki... jestem w szoku, tylko ki nie piszczcie zeby łyzeczką stukac eh dodam ze synek jest dosc duzym dzieckiem, kazdy mowi ze wyglada na wiecej, w [porownaniu z innymi dziecmi w jego wieku naprawde jest ogromna roznica jakis czas temu rzucilo mi sie to w oczy na badaniu bioderek ze inne dzieci takie malenkie byly plesniawka to raczej nie jest bo w buzi tak na gorze po tej prawej str po prostu widac jakby pare ząbkow takich jeszcze pod dziąsłem jak to jest z tymi ząbkami?

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaa
mój ślinił się denerwował i wszystko gryzł też właśnie od 2msc, spuchnięte dziąsła też miał od 2msc niestety pierwszy ząbek pojawił się niedawno bo dopiero gdy syn skończył 6msc. A takie białe plamki też miał wyczytałam gdzieś że zęby się "zasuszają" czy coś w tym stylu

Gość kleosia samosia
Białe plamki na dziasełkach to zalażki zębowe. Pojawiaja sie u nie których dzieci juz w 2 msc zycia. Ale do zabków to długaaaaa droga jeszcze. A dodam ze moja mała tez sie tak sliniła i gryzła co popadnie. A gdy wyszły jej dwie jedynki jednakowo na dole nie było zadnych objawów zadnej sliny gryzienia itd. Dopiero jak jej wybiły to slina cieknie ciurkiem z buzi.

Gość mamama26
z moim przechodzilam to samo - piąstki w buzi - potem 3 m-ce chodzenia w śliniakach bo tak się ślinił że po kwadransie bluzki były do pasa mokre jak z pralki - teraz mały ma 10 m-cy i zębów dalej brak - aa i te kreski co ktorych piszesz też miał - zużyliśmy już tubke dentionoxu bo ciągle nam sie wydawało że zęby idą, że nerwowy przez zęby, żle śpi itd i dalej czekamy

Moja córka miała niecałe 3 miesiące jak zaczęła gryźć piąstki a ząbki wyszły jak miała 8 miesięcy i 10 dni. Za każdym razie przy wizycie pediatra mówiła, że na dniach wyjdą ząbki bo są białe plamki na dziąsłach a jednak czekaliśmi jeszcze na nie kilka miesięcy.

Mój się ślini od 3 miesięcy i łapy ciągle w buzi - ale ząbków jak nei ma, tak nei ma. Poza tym jeśli dobrze kojarzę, to najpierw wychodzi dolny, a nei górny - ale nie wiem, czy to jest regułą.

Gość czy to ząbki
dziękuję za odpowiedzi :) moj maluszek ciągle taki marudny i placzliwy pcha te łapki i pcha a jak mam go na rekach i buzią dotyka mnie to i ja cala w slinie eh straszne rzeczy dzieciaczki muszą przezywac i bole brzuszka i wyrzynające się ząbki :( mam nadzieje ze w koncu wymyslą na wszystko naprawde skuteczne srodki :) pozdrawiam