Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francuska wuzetka

Jakie języki są najtrudniejsze do nauczenia?

Polecane posty

Gość francuska wuzetka

w wymowie bo innaczej się pisze a mówi albo dziwnie wymawia? uważacie że koreański i francuski są trudne?

Gość generalnie to mam
jezyki koreanskie, chinskie, japonskie i tego typu, oraz hebrajski, arabskie sa o tyle trudne ze pisownia jest inna.

Gość generalnie to mam
dla mnie najtrudniejsze sa jezyki tonalne czyli wlasnie chinski, koreanski. dlatego ze w jezyku polskim i w ogole w popularnych jezykach zachodnich sie bardzo mocno intonuje, co nadaje zdaniom w zasadzie tryb czesto, a jezyki chinskie sa tonalne, i ton nadaje znaczenie slowom. to trudne .

Gość weteran z Gallipoli
fiński, aglutynacja to niebanalny problem

Gość Maryjetta.
Grecki

mi sie wydaje, że język polski jest językiem trudnym, nie tylko dla obcojęzycznych, ale i dla niektórych Polaków, rzadko się spotyka osobę, która w 100% poprwanie mówi po polsku. Chiński nie jest trudny w wymowie, ale za to jest bardzo trudny w pisaniu, z czytaniem lepiej... W zeszłe wakacje gadałam z chińczykami, to mi tak powiedzieli.. że u nich mało kto pisze poprawnie po chińsku. Francuski nie jest łatwy, ale myślę, że nie jest też strasznie trudny, też bym szła raczej w kierunku języków arabski jako tych najtrudniejszych.

Gość generalnie to mam
z tgeo co widze japonski i koreanski naleza do jezykow aglutynacyjnych (wegierski tez) ale japonski uchodzi za prosty, ze wzgl. na mala ilosc czasow. tyle, ze trzeba sie pisac i czytac nauczyc

Gość generalnie to mam
eDYCIAK, W SAMEJ WYMOWIE CHINSKI NIE JEST TRUDNY, JAK SOBIE POWTARZASZ, ALE JEZYKI CHINSKIE NIEKTORE POTRAFIA MIEC I 8 TONOW, SLOWO ZMIENIA ZUPELNIE ZNACZENIE JAK SA TONY INNE.

Gość asdfghjkllkjhgfdsa
A dla mnie pier***ony niemiecki :O Innego języka zdążyłam się nauczyć, a tego dziadostwa nadal nie ogarniam :O

Gość bleleje sleje
Oooo ja tez mialam problemy z niemieckim, okropny jezyk wg mnie i nigdy go nie pojelam. Bez problemu za to opanowałam francuski i mowie biegle w tym jezyku. Nie jest to jednak jezyk latwy, raczej z tej sredniej polki. Kursy jednak niczego nie naucza, trzeba pomieszkac tam gdzie mowia po francusku.

Gość Djsjsjjs
Dla mnie hebrajski byl koszmarem. Od tego "h" dostalam zapalenia gardla. Finski i wegierski tez nie są latwe a chinski to podobno strata czasu jezeli nie umiesz dobrze kontrolowac akcentu wewnątrzwyrazowego

Gość rossana
Zdecydowanie arabski.