Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_bezwody

Wróciłam ze stanów po 2 latach i... nie mam wody, pomocy!!

Polecane posty

Gość załamana_bezwody

Na 2 lata wyjechałam do roboty do stanów. Wczoraj wróciłam do domu (domek jednorodzinny). Podobno rok temu na całej ulicy wymieniali rurę główną od wody i dołączenia do domków. U mnie niby też wymienili, bo z tego co mi powiedział pan z pogotowia wodociągowego to wszystko powinnam mieć po staremu. Gaz mam, prąd, nawet internet, ale woda nie leci!! Wezwałam więc ekipę i po chwili stwierdzili że rura nie jest podłączona z główną na ulicy :( Czy to znaczy że mi nie przełączyli podczas kładzenia nowych rur?? Czy to oznacza że będą musięli mi kuć przed domem i przełączać?? :(

Gość pfffff
do sądy bym ich podałą

Gość sister123
Welcome in poland (specjalnie mala litera)

Gość załamana_bezwody
Czyli co, nie przełączyli mi ?? A nie da się tego jakoś podłączyć nie kopiąc na ulicy? Widziałam nie raz jak robili coś takiego bez wykopu. Podjeżdża taki duży samochód z napisem WUKA czy WUKO i wiercą coś. Może jest szansa że mi tak przewiercą za wodomierzem... :)

Gość kwartnik
a zapłaciłaś za wywóz szamba ? oddałaś krew dla potrzebujących ?

Gość pfffff
moe i tam w stanach wierca, u nas jada najtanszym kosztem i beda kopac.. nie ludz sie, ze bedzie inaczej. w ogole to jak ty sobie teraz radzisz?

Gość kwartnik
a co sobie wyobrażasz, że szambo wyparowało ?

Gość załamana_bezwody
A jakby ponownie puścili wodę w starą rurę (w końcu w ziemii ona powinna być, wątpię żeby ją wykopali) to chyba wodę powinnam mieć, nie ? Nie mam szamba, mam kanalizację. Ale jest niestety zapchana :( Co się wykąpię albo spuszczę wodę to mi wypłynie w kratkach ściekowych w piwnicy. Ale mam tak już od chyba 4 lat i jakoś daję radę, po prostu nie chodzę do piwnicy i tyle :)

Gość sister123
nie do sadu tylko grzecznie trzeba do wodociagow zadzwonic, to nie USA ani UK gdzie nalezy sie, to dziki kraj, zadzwon do wodociagow i sie spytaj co potrzebuja oni, i im to daj Tylko nie blagaj, tylko jak to wywazyc? Rozwaz

Gość kwartnik
zwiałaś z biednej hAmeryki do bogatej Polski to teraz nie marudź , powinnaś się cieszyć, że z prysznica nie płynie kloaka :)

Gość sister123
a grzecznie i z usmiechem dlatego, ze te pipy i debile one maja wladze w tym temacie, to chore wiem ale tak jest, dlatego nie wracam do PL narazie, bo z debilami tej rangi nie wygrasz. Jak juz tam jestes to z usmiechem i pokaz im ze jaka to ty bidulka jestes tylko nie mow ze wrocilac z USA

Gość sister123
a wlasnie jak pfff pyta....jak Ty sobie radzisz? ja powiedzmy sobie boje sie wrocic zUK. Dla mnie to co sie dzieje w PL to jakies kino, zwierzeta zadza, kaczory, donaldy i inny drob, co sie dzieje?

Gość kwartnik
jasne, nie wolno się nikomu przyznawać, że uciekłaś z USA zabierając ze sobą tylko stare auto , urzędasy nie zrozumieją tego, jak to jest, że z hAmeryki wróciła i nie ma kasy ? :)

Gość kwartnik
każdy już wie, że kryzys jest a o Polsce mają wyrobione zdanie i tu bogaty gospodarz ma dwa konie zaprzęgnięte do pługa w polu, słaby gospodarz ma jednego konia a biedny gospodarz do pługa zaprzęga kobietę i pole orają a za chwilę ziemniaki z pola trzeba zbierać, więc kobiety już ćwiczą jak lejce na siebie założyć i jak się poslugiwać dyszlem :)

Gość sister123
ej no skupmy sie na jej wodzie. Jak dla mnie to ja bym poszedl (przejalem konto od malzonki) i sie polozyl krzyzem bo pan w dupe urzednik jest prawie bogiem w pl to prawda?