Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ognista Wodniczka

Pani wodnik i pan lew - związek ciekawy i godny przetrwania?

Polecane posty

Gość Ognista Wodniczka

jw

Gość nie ma szans
ja wodnik, on lew. byliśmy razem kilka lat- tragedia. wodnik potrzebuje wolności, delikatności uczuć i głębi intelektu, błyskotliwości, czego lew absolutnie nie posiada. oprócz tego, lew to flirciarz i babiarz, czaruje baby dla samego efektu. w łóżku- średnio i szybko :O teraz jestem z Wagą i powiem tak- idealnie dopasowane znaki. może trochę problemów z decyzyjnością u wagi, ale tak to ok :)

Gość nie ma szans
aha - i wieczne kłótnie + zazdrość lwa. taki związek nie ma szans na przetrwanie, niestety.

Gość nazywo7:30
wodnik=wolność, lew= to mieszanka chęci posiadania, dominowania, a zarazem potrzeba wolności dla siebie

Gość Cizia 10025
Zaryzykuje stwierdzenie, ze lew to najgorszy mozliwy partner dla wodnika.

Gość mireczkaa
oj przestańcie, bo u nas jest związek: wodnik-lew:P

Gość lwa to w zoo chyba widziałaś
delikatności uczuć i głębi intelektu, błyskotliwości, czego lew absolutnie nie posiada. intelektu? błyskotliwości? Barack Obama, Napolen Bonaparte, Henry Ford, Aleksander Dumas, Bernard Shaw, Józef Ignacy Kraszewski, Bolesław Prus, komu brak wrażliwości? Janusz Korczak zacznij czytać ich książki i zastanów się nad dokonaniami

Gość taa jaaasne
Najwiekszy wplyw na zwiazek maja znaki zodiaku. Jakie to proste, ze tez nikt na to nie wpadl, nie byloby rozwodow i zdrad. Przeciez od danego znaku zodiaku zalezy podejscie partnera i w przypadku absolutnie kazdego sie sprawdza. Haha, znalem kiedys kobiete, ktora poderwala faceta tylko dlatego, ze pasowali do siebie wg. horoskopu. Szkoda, ze facet zdradzal ja na potege, chlal i przewalal swoja i jej wyplate, ale ona uparcie twierdzila, ze ich zwiazek jest idealny, a inni po prostu jej zazdroszcza, ze odnalazla swojego "gwiezdnego meza"...

Gość aha i achhhh
zdecydowanie NIE

Gość Ognista Wodniczka
Szczerze mówiąc, te znaki to niby wymyślone itd. ale zauważyłam wiele powiązań i prawdziwych cech, u większości np. Lwów, Wodników, czy też innych znaków. To prawda, jestem wodnikiem, potrzebuję jakiejś tam wolności, swobody, delikatności, głębi intelektu, głębokich rozmów, błyskotliwości, wrażliwości, zrozumienia swojej idealistycznej osoby, głupich i niezrozumiałych pomysłów i przemyśleń itd.. A lew? Trochę materialista, chodzi mu o to, żeby mieć korzyść z wielu rzeczy, typowy zdobywca, człowiek na pokaz, chce zawsze najgłośniej ryczeć w towarzystwie, prawdziwe JA odkrywa zazwyczaj po pijaku, ale jak wytrzeźwieje, zawsze się tłumaczy, że to głupoty, bo był pijany. Strasznie skryty, jeżeli chodzi o uczucia....

Gość lwa to w zoo chyba widziałaś
Lew Strasznie skryty, jeżeli chodzi o uczucia... stereotyp ja jestem lwem i ciągle mam niedosyt uczuć i mówię codziennie że kocham

Gość Ognista Wodniczka
Znaczy no ja wiem, że to są tylko cechy charakteru, które w cale nie muszą występować u każdego. Po prostu, jakieś powiązanie pomiędzy takimi samymi znakami zauważyłam jednak. No, ale jak nie ma prawdziwej miłości pomiędzy dwiema osobami to i tak chuj z tego wyjdzie :)

Gość Ognista Wodniczka
O uczucia, jeżeli chodzi o porozmawianie co go boli, co wkurza itd..

Gość jużnieżona
A ile jesteście ze sobą? Bo zauwazyłas róznice wiec juz chyba troche się znacie wiec jak sama widzisz wasze dopasowanie się? Zastanawiasz sie nad dalszą przyszłościa waszego zwiazku?

Gość jużnieżona
Pytam bo byłam kiedyś z lwem i to co opisujesz idealnie sie zgadza z tym co sama zauważałam. Nam niestety nie wyszło, własnie te jego cechy były nie do przeskoczenia

Gość panna strzelec
Mój facet jest Lwem i jest taki jak tu piszecie - robi wszystko na pokaz itd. "Lew jest także typem o najsilniej podkreślonej, najbardziej uwydatniającej się osobowości. Chce uchodzić zawsze za główną osobę, dookoła której wszystko się kręci. Nie jakiś demokratyczny primus inter pares, pierwszy między równymi, lecz absolutny władca, król, protekcyjnie komunikatywny w stosunku do podwładnych. Indywidualista, rzadko kiedy ulegający wpływom otoczenia. Wynika to z silnego poczucia własnej wartości i nieomylności. Osoby z tego znaku mają silne wyczucie dramatyczne. One nie wchodzą do pokoju, jak inni śmiertelnicy, lecz uroczyście z godnością wkraczają. Lwy to najwięksi ekstrawertycy, z wszystkich znaków zodiaku. Sami nie potrafią rozeznać dokładnie granic swego codziennego aktorstwa. Może też dlatego spotykamy ludzi z Lwa często na scenie w rolach bohaterskich. Często można poznać Lwa w trakcie rozmowy po charakterystycznym zwrocie: "A bo ja...". Albowiem Lwa najbardziej interesuje jego własna osoba i na ten temat może wieść godzinami interesujące (jego zdaniem) rozmowy i dysputy. Będzie rozprawiał o swoich zapatrywaniach, doświadczeniach, przygodach, zgrabnie przy tym naprowadzając rozmowę "A bo ja...", a kiedy komuś z obecnych przyjdzie do głowy chęć rozprawiania o innych rzeczach, Lew tylko wtedy będzie cierpliwie słuchał innych osób, gdy rozmawiają o nim. Trzeba przyznać, że Lew jest trochę pozerem. Czasem może nawet przesadza pod tym względem, lecz do pewnego stopnia może sobie na to pozwolić. Gorzej gdy zatraci umiar i przeceniając swe możliwości, wpadnie w fanfaronadę i samochwalstwo; kiedy przywiązując zbyt dużą wagę do swego autorytetu, zacznie ludzi traktować z góry, jak prawdziwy feudalny król, uzurpując sobie prawa i przywileje, jakie mu nie przysługują. Mężczyzn urodzonych w znaku Lwa o wiele bardziej interesuje zdobycie władzy niż pieniędzy. Trudno powiedzieć dlaczego tak jest."

Gość dina94
mój lew nie zwraca na mnie uwagi tylko podrywa inne dziewczyny ale go kocham i co zrobić????????????

Gość gość
Jestem wodniczka...mój przyszły były mąż lew...rozwodzimy sie po 15latach...on tak jak w powyższych komentarzach...głośny,jest uczuciowy...pan i władca...ciągle chce być uwielbiany,nie widzi swoich wad,nie ma kompromisów jest on i jego racja...a ja naprawdę go kocham...a on kocha wszystkie które mu cukruja...szeroko poszedl...kocha mocno...ale szybko nagle kochać przestaje...dosłownie!!! Najlepsze ze kiedy dowiaduje się ze ktoś się koło mnie kręci robi wszystko tak ze myślę ze nadal mnie kocha...przez co nie mogę zbudować więzi z innym gdyż myślę ze on wróci do mnie...jest jak pies ogrodnika-sam nie weźmie drugiemu nie da...on by chciał mieć wszystkie... I wszystko dla siebie

Gość gość
ja wodnik

Gość gość
ja jestem wodnik

Gość lwica kocica
Ja lwica on wodnik i dogadujemy sie świetnie. Jesli cos nam nie pasuje nie ma typowych kłótni krzyków tylko dyskusja na poziomie. Fakt lwy sa bardzo wladcze często tez próżne. Warto zwrócić uwagę na to w której dekadzie lew jest urodzony te z pierwszej dekady maja niestety najwięcej tych stereotypowych zodiakalnych cech. Mysle ze kluczowe dla tej relacji jest to aby lew miał świadomość swoich wad i chęć pracy nad nimi. Jesli wychodzę z znajomymi mojego partnera i nie jestem w centrum uwagi to fakt zdarza się że się we mnie gotuje albo mam ochotę wydrapać jakiejś jego zbyt wygadanej koleżance oczy ale cóż nie dramatyzuje nie zwracam na sile na siebie uwagi, hamuje swoja zazdrość.Uczę sie od mojego partnera że nie pochwaly i komplementy świadczą o miłości lecz czyny. Początkowo bardzo go chwalilam bo sama tez oczekiwalam pochwal teraz staram sie pokazywac milosc na jego sposób i mam z tego bardzo dużo satysfakcji bo widze ze przelamuje wlasne słabości. On tez się przy mnie zmienia- jest mniej rozrzutny, więcej planuje a nie taki chaos i bezustanna gonitwa za marzeniami.

Gość gość
, skoro w EOP pewna pani kierownik sprzątnęła sprzed nosa swojej o10 lat młodszej kolezance męza- to naprawde wszytko jest mozliwe

Gość gość
Wodnik wredny i kapryśny

Gość kalina 9
zazdrosny lewek dlaczego przeciez pani wodnik tą piekna kobieta i istota z wspaniałym serduszkiem która ratuje świat i błyszczy jak gwiazda na spotkaniach rodzinnych więc partner lewek nie musi być zazdrosny ! musi kochać swoją kobietę i rozpieszczać a nie być zazdrosny bo to szkodzi związku !nie mam racji ja pani wodnik wspaniała istota a jedna sprawa pani wodnik wspaniała istota nie znosi kobieciarzy od małego albo stały związek bez zazdrości albo dowidzenia panu babiarzowi taki związek nie podoba !pani wodnik jest również aniołem dla swoich rodzin takich czy innych bliskich czy dalekich ! lubi użedować w kuchni i podziwiać kwiaty różnej maści

Gość kalina 4
pan lewek lubi być władczy za pewne pani wodnik syrenska pięknośc też ! pan lewek lubi dobrze zjeść pani wodnik ogranicza jedzenie . pan lewek lubi błyszczec pani wodnik anioł też lubi błyszczeć . a tak wogulę to pan lewek jest rodzinny ? czy to domator i kobieciarz ! podobno uwielbia kobietom się przyglądać i obserwować pani wodnik też lubi się ludziom przyglądać jakimi są ludzmi szczerymi ,dobrymi czy podłymi . po prostu pani wodnik sprawdza ludzi tak tradycyjnie chce się bardziej upewnić ! to cała pani wodnik lubi być troche ciekawa bo zawsze jest ciekawa swiata bo nie wie co ją czeka upewnia się czy to wróg ? czy przyjaciel ? pani wodnik wrogów nie znosi więc musi się upewnić wróg ? czy przyjaciel ? tak pani wodnik jest bardzo kolezenska i prawdziwa wiele przeszla przykrosci i wiele wycierpiała więc na przyszłość bardziej uważa !

Gość kamila 4
pan lew król i pani Wodnik pękność to dwa silne charakterki ! on uparty pani wodnik też uparta ! hyba pani wodnik dzieś chyba spotkała pana lwa Władcę zaczoł przechwalać się swoją sławą jak on to tak potrafi ! dumny lew Król i Władca a pani wodnik -to syrena ,aioł wspaniały i pani głebin wszelkich

Gość kalina  2
tak pani Wód i mórz i oceanów pani piękność wodnik lubi wolność rośliny i zwierzęta lubi również ratować świat przed zagładą i pomagać sporo rozmyśla gdy jest sama ! taka już jest pani cała wodnik Anioł kandydatów na mężów miałam co 2 lata blisko 20 pani wodnik piękność ale niestety pani wodnik syrena i anioł wybrała Wolność rosliny i zwierzeta a kandydaci na męzów zawiedli się bo pani wodnik niestety nie byli pisani !

Gość gość
moze byc, chociaz bywa goraco, talerze lataja ;)

Gość tajemna 3
to jest materialisto ten lew ? czy nie jest materialistą !

Gość tajemna 5
lew za to dumny jak paw i władczy i zarozumialec ! za to wodnik sympatyczny i tolerancyjny i lubiany ! a lew wielki hrabia musi być zawsze w centrum uwagi i wszystko wiedzieć