Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia888888888

Przelewy internetowe

Polecane posty

Gość kasia888888888

Czy dostanę informację, że przelew wpłynął na drugi rachunek? Wpłacałam wczoraj ok. 20stej.

Gość kasia888888888
nikt nie wie?????

Gość ja tam nigdy
czegoś takiego nie miałam. Jest tylko info że polecenie przyjęte do realizacji albo polecenie zrealizowane. Potwierdzenia nie miałam nigdy. Ale może zależy od banku w którym masz konto. W PeKaO ani BPH nic takiego nie ma.

Gość kasia888888888
Szczerze to się nie znam, wczoraj pierwszy raz przelałam tak pieniądze :D póki co mam status "wykonany" osoba ma w innym niż ja banku rachunek.

Gość ja tam nigdy
zasadniczo sprawa przelewów wygląda tak -banki mają konkretne godziny realizacji poleceń wychodzących i przychodzących (tzw. elixiry) które idą kilka razy w ciągu dnia o danej godzinie. Zależy o której wyśle się przelew to wówczas o najbliższej godzinie dla wychodzących a potem o określonych godzinach bank odbiorcy realizuje księgowanie na koncie. Myślę że twój przelew pójdzie dopiero poranną wysyłką. Po 20-tej nie ma raczej już żadnych wysyłek. Może dziś przelew zostanie zaksięgowany u odbiorcy ale może się zdarzyć że dopiero w poniedziałek. Np. w BPH potrafiło to tak trwać.

Gość oszalelicie???
sprawdz sobie godziny elixirow dla banku twojego i tego kogos komu przelalas normalnego powteiordzenia ze doszlo nie dostaniesz

Raczej nie dostaeniesz żadnego potwierdzenia. NIE wiem w jakim banku masz konto, ale chyba żaden bank nie wysyła potwierdzenia, ze pieniadze trafiły do obbiorcy. Jak puściłaś przelew po 20 to pewnie będzie miał odbiorca po 12 albo po południu. Z twojego banku musi wyjść (to jest jedna sesja elixir) I musi zostać zaksiegowane na koncie odbiorcy (to druga sesja).