Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto odpowieeeeeeeeeee

smoczek

Polecane posty

Gość kto odpowieeeeeeeeeee

słuchajcie, moja córka jest raczej malutkim dzieckiem, ważyła2,5 kg jak sie urodzila. Chce jej dać smoczek, kupilam ten najmniejszy z aventu ale mam wrazenie ze i tak jest za duzo bo mała sie dławi czasami jak wkladam go do buźki. Czy wasze dzieci uzywaly smoczkow innych firm niz avent, slyszalam ze te sa podobno najlepsze. Moze kupic inny smoczek, np tomme tippe?

Mój się urodził 2300 i jak leżał w inkubatorze to dawałam mu smoczek aventu. W prawdzie wyglądał na za duży- bo przysłaniał mu pół twarzy- ale mały się nim nie dławił. Może Twoje dziecko po prostu nie che smoczka??

Gość moja ma juz prawie
4msc i kochana nadal się dławi wręcz wymiotuje, już nie mam pomysłów, a przydał by się na przykład w samochodzie jak sama z nią jade, ona na tyle zaczyna się zanosić i dupa blada, już mam chyba wszystkie firmy smoczków i żadnego nie chce, będzie dzieckiem raczej bez smoczkowym, a tobie bym radziła od samego początku podawać jednej firmy i nie zmieniać, a tommee tippee jest co prawda mniejszy od tego z aventu

Z tomme tippee są krótsze niż z aventu możesz spróbować może będzie jej pasował dla mojego dziecka był za krótki i wypadał mu z buzi przeszłam na te z aventu

Gość kto opowieeee
no dobra, kupie dzisiaj , moze cos to pomoze. Chociaz jak piszecie zmiana smoka nic nie da ale sprobuje

Gość czara mara
a może on po prostu nie chce smoczka? ja mam 2-latka który jest nie dość że bez smoczkowy to jeszcze i bez butelkowy :D

Gość kioloi
ja kupiłam taki malutki w rossmannie

Gość bardzo dobre sa smoczki
firmy BIBI - szwajcarskie, sa chyba takie od 1 dnia, 6-mies., 12-mies. Zobacz czy mozna w Polsce kupic, wlasnie nie sa zbyt duze,ale dobrze wyprofilowane

Gość bardzo dobre sa smoczki
moze tez po prostu jak pisza inni, nie chce smoczka co nie jest najgorsze bo pozniej odzwyczajanie nie nalezy do przyjemnosci ani dla dziecka ani dla rodzicow ;)

Gość Ja mam bliźniaki
są smoczki dla wieku od 0 - 3 miesięcy NUK. Ja mieszkam zagranicą i takie kupiłam swoim maluchom (są wcześniakami) to było wiele lat temu ale na pewno są na rynku w Polsce.

ja tez tak myslalam ze ten z aventa jest za duzy i kupilam tomme tippe ale jednak avent malemu lepiej odpowiada bo tomme tippe sa krociutkie bardzo i nie moze go utrzymac ;p

Gość difrax
są smoczki firmy difrax. sa dla dzieci -2 do 2 miesięcy. ja go mialam dla dziecka urodzonego z waga 2400 i sie sprawdzil