Gość uuuuuuuupsssss Napisano Sierpień 19, 2011 hej mam dylemat chciałabym nauczyć się indywidualnie jeszcze jakiegoś języka ponieważ w szkole uczę się rosyjskiego i angielskiego ( zaznaczam że ang.jest for me dość trudnym językiem) indywidualnie zastanawiam się nad włoskim, francuskim, hiszpańskim, portugalskim choć rozważe jeszcze wasze propozycje. Gdybyście mieli oceniać najbardziej przydatny , najładniejszy( w sensie nie tak wulgarny jak niemiecki bo tego nie cierpię słuchać języka i z całą pewnością bym się go nie nauczyła), i taki który nie ma zbytnio skomplikowanej gramatyki( jak np: język angielski który według mnie ma zdecydowanie za dużo czasów i zanimbym się zdecydowała na któryś mój amerykański odbiorca pewnie by odszedł albo zasnął, albo jedno słowo ma tak wiele znaczeń iż trudno zapamiętać) a także które pisownią nie różnią się bardzo od wymowy( i znów jak np: angielski który całkowicie inaczej się wymawia i inaczej się pisze)??? proszę odpowiedzie jak najbardziej szczerze przemyślanie i obiektywnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach