Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

singri

Mamy ruchliwych bobasków, tych starszych troszeczkę...

Polecane posty

Powiedzcie, jak Wy sobie radzicie z tymi małymi diabełkami? Pytam, bo już widzę że z moją będzie śmiesznie. Np. dzisiaj dostała swój pierwszy obiadek - marchewka z kropelką oliwy. Jak tylko zobaczyła łyżeczkę to łaps za trzonek i do buzi. Niby OK, ale nakłonić ją żeby puściła to już inna bajka. Co to będzie jak pójdzie na podłogę strach pomyśleć, wszystko jest ładne, ciekawe, wszystko trzeba pomacać, possać... Spuszczę ją z oka na sekundę a ona już liże ścianę (ale po kiego?) Jak Wy sobie radziłyście? PS: Mieszkanie ma 17 metrów, więc nie mogę jej stworzyć "bezpiecznego pokoju"...

Gość stock123
hej, mój nicpoń ma 11 miesięcy i jest strasznie ruchliwy.. włazi wszędzie, wszystko do buzi, a najbardziej lubi to czego nie może czyli kontakty, kuchenka itp... ja nie wiem skąd takie małe dziecko ma tyle energii? bo ja przy nim padam na twarz, a on nigdy nie jest zmęczony, wściekałby się non stop.. ;)

Gość mama Antoninkisss
Macie 17 metrowe mieszkanie z dzieckiem ?

Gość mama Antoninkisss
Nie,no ale jak Wy się mieścicie ? Nasz salon ma 26 metrów,a Wy 17 metrów ? Ja piernicze :O

Gość singri bez urazy
ale nie sądzisz, że to brak wyobraźni/odpowiedzialności decydowac się na dziecko przy takim metrażu?

:O przepraszam bardzo,co jest objawem tej nadmiernej ruchliwosci według ciebie singri? piszesz jakies smieszne na sile posty i próbijesz po raz setny poopowiadac o swoim dziecku...matko swieta, dziecko jak dziecko i tyle:O uwazasz, ze tylko twoje dziecko jest takie ciekawe swiata? ochlon dziewczyno bo chyba zaczyna to byc bardziej zalosne niz smieszne:O

Gość noxxxxa
jak sobie radzimy? a normalnie-zajmujemy sie nimi a nie zakladamy tematow na kafe o tym co nasze dzieci trzymaja w raczce i o ktorej placza przed kapiela. Dla normalnych matek to standard ze dziecko jest ciekawe swiata

Gość ormanka
nie ma czegoś takiego jak bezpieczny pokój, bo dziecko potrafi niemal wszystko! Ale Twoje dziecko nie jest nadmiernie ruchliwe, to zdrowe i prawidłowo postrzegające świat dziecie.

Gość noxxxxa
SweetRose 🌼 już myślałam ze tylko mnie ta laska razi

pamietam singri,jak wspominalas o pomysle zalozenia bloga o twoim dziecku-zaloz go, blagam cie i daj juz zyc!

Gość hajajajaaa
seks na melinie zawsze się tak kończy

Gość dziecko sie po prostu
bawi lyzeczka;/ dla niej to nowosc i musi jakos to zbadac. nic smiesznego w tym nie widze, ani nic dziwnego. na tym etapie kiedy dziecko ma 4 miesiace nie sadze zebys mogla stwierdzic jakiem bedzie dzieckiem. ja mialam aniolka teraz to istny szatan a ma dopiero 14 miesiecy. wejdzie wszedzie, wszystko dotknie zobaczy, wymusza placzem/krzykiem, i nawet jak wyrznie na beton tak ze ja bym plakala jakbym miala tak zdarte kolana to ona wstanie otrzepie sie i idzie dalej;/

Gość gąska balbinka to ja
ja pierdolę :] teraz niektóre matki myśla że dziecko można wrzucić do pokoju i niech się samo sobą zajmuję :o po kiego hoooja je zrobiłaś jak nie chce ci się nim zajmować? Miej troche wyobraźni na przyszłość... Żal dziecka...

Gość niom niomniom
nie salon ale cale mieszkanie ma 17 metrow tak ??????? :-O no ja pierdolcze :-Otrzeba byc pojebanym zeby SAMU mieszkac w takiej dziurze ale z dzieckiem to szkoda slow. sorry ale chyba jakas durna prowokatorka :-O

Gość niom niomniom
samemu*

Gość heheh ja nie moge
wiec moje jest chyba nadpobudliwe albo bardziej ciekawskie ma 18 miesiecy..w ciagu 5 min jest na stole,parapecie ,krzesle i schodach :o ostatnio wlozyl mi do mikrofali moj telefon i chial wlaczyc ale naszczescie go wyprzedzilam ;P kontakty i wszystko co mozna w nie wlozyc to jego pasja..od malego spi z zelazkiem lub suszarka do wlosow ;) pralka kuchenka tez sa obiektem westchnien mojego dziecka...czasami juz opadaj mi rece ile on potrafi dziennie zrobic kilometrow teraz zamykamy drzwi na klucz bo juz mu sie zdazylo samemu wyjsc z domu :o mamy 3 pietrowy dom wiec ma gdzie biegac ...

Podziwiam, że na takim mieszkaniu jeszcze się nie pozabijaliście. My byliśmy we dwójkę z mężem na 24m kw. Wynajmowaliśmy wtedy i myślałam, że sie uduszę. A jak bym miała mieć tam jeszcze dziecko...

nie dziwie sie ze na 17mkw dziecko trzymajace lyzeczke to oznaka ruchliwosci :D jak sie takie niemowle zamachnie to obraz ze sciany spadnie a z drugiej strony o mebel zahaczy :))