Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 15 miesiecy

dziecko 15 miesiecy- nie chodzi

Polecane posty

Gość 15 miesiecy

moj synek ma juz ponad 15,5 miesiaca. jeszcze sam nie chodzi. idzie jak trzyma mnie za reke ale sam nie pojdzie. tylko na czworaka. strasznie sie boi. czy to jest normalne w tym wieku? wszyscy dookola dziwia sie, ze maly nie chodzi, az mi sie czasem glupio robi jak widze ich zdziwione miny. i z innej beczki - czy to normalne, ze dziecko w tym wieku budzi sie co 2-3 godziny? jestem wykonczona jego nocnym zachoweaniem. on n ie moze spac. ciagle sie wierci, przewala w tym lozeczku na wszystkie strony, budzi sie i poplakuje. ciagle domaga sie by wziac go na rece. co robic? nie wiem ile jeszcze nieprzespanych nocy wytrzymam :(

Moja corka zaczela przesypiac nocki po 14 miesiacu zycia,natomias zdaraja sie jeszcze pobudki a ma 1,5 roku a co do chodzenia ,znajomej corka zaczela majac 16 miesiecy..Ponoc do 18 jest ok,a przy 18 nalezy zwrocic sie do lekarza :) Pozdrawiam!

Co do chodzenia to jesli lekarz mowi ze wszystko oki to pewnie taki leniuszek z niego a moze wsadzalas go do chodzika i teraz nie chce mu sie samemu chodzic? Napewno wkrotce rusz sam w swiat moja opanowala chodzenie w ciagu dwoch tygadni i nie raczkowala wcale! A pobutki w nocy tez jeszcze mam a moze Twojemu ida zeby? Albo zwyczajnie go przyzwyczailas ze jestes na kazde zawolanie i domaga sie Twojej obecnosci tak jak moja corka:)

Gość kuposawota
moja chodzic zaczela jak miala 20 miesiecy . Dziecko ma czas . Jednak po 18 miesiacu warto stan dziecka sprawdzic.