Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ::::::))))))))))))))))

jak wygląda cesarka??czy trzeba być nago??

Polecane posty

hej dziewczyny mam pytanie do tych które sa po cesarskim cięciu, mianowicie jak wygląda sama operacja??czy ja (będę miała cesarke , dlatego pytam) muszę być nago czy np w bieliźnie, tzn majtki??czy będę krwawiła jak po normalnym porodzie, czy tylko troszkę??a jeśli bede miał amajtki to czy musze miec jakiś wkład zabezieczający??

Gość o majtkach to sobie pomarz
i lecieć też będzie z ciebie :)

Gość przed cc założą
ci cewnik, więc bielizna odpada. a krwawi sie jak po normalnym porodzie, bo jakże by inaczej ?

a cewnik boli??

Gość cewnik boli jak jasna cholera
nawet dzień po cesarce rana nie bolała mnie tak jak ten pierdolony cewnik :O

Gość kjdj
ale skąd krwawi? po porodzie jest od razu okres?

Gość an2anet
hej ja własciwie jestem 6ty dzień po cesarce wiec na swieżutko ci moge opisac tylko ze ja miałam w uk ale sądze ze wszędzie wyglada tak samo, a wiec nie miałam nic na sobie prócz fartucha, odsłonili mi moje ciałko i nakryli jakimś czyms co tylko brzucho było widac,o tym jak to dokłądnie wygladało to ci nie pisze bo nic nie widzialam choc widzialam jak za pierwszym razem mi robili wszystko widzialam wiec teraz juz nic nie chcialam widziec,po wszystkim oni sami ci wsadzaja miedzy nózki podpache wielkosci namiotu cyrkowego nie czujesz jej poki masz znieczulenie, kup sobie najwiesze i najgrubsze podpaski bo troche wycieku jest , a majtasy jakies wygodne bawełniane zeby nie podrazniały rany ona i tak wystarczająco daje znac o sobie,krwawienie takie jak przy okresie,to tak po krótce mam nadzieje ze troche pomogłam

Gość Windows ma tablicę znaków
jak to skąd krwawi? Z macicy! Po porodzie zaczyna się połóg -macica oczyszcza się po ciąży i stąd krew i inne odchody.

Gość an2anet
mi cewnik za pierwszym razem wkłądali bez znieczulenia wiec nie było to miłe a za drugim juz po znieczuleniu wiec wsio rybcia mi bylo co ona mi tam robi,ogolnie nie boli bo oni smarują zelem tylko czujesz sie niekomfortowo i ten zel jest taki zimny

Gość lumena24
miałam 3 tyg temu cesarke, kazdy przechodzi ja inaczej w moimprzypadku bylo tragicznie, cewnik zakładali na żywca, bolało jak cholera, to juz lewatywa była wporzadku:/:), aha wczesniej zakladanie wenflonu, kłuli mnie 3 razy, myslałam ze zemdleje:(:( hm potem ten cewnik wczesniej lewatywka, potem na sale, kazali sie rozebrac z koszuli, polozyc na stole, bylo tak z 6 osob wiec lezac chwile nago juz mialam dosc, potem maska na twarz z narkoza i tyle pamietam. jak mnie wybudzili to juz bylam przykryta jakas chyba "szmata", niewiele pamietam. na sali pooperacyjnej tez nie bylo ciekawie, boł, ból zwłaszcza gdy przestali podawac znieczulenie, krew i ból, masakra, gdybym wiedziala co mnie bedzie czekac starałabym sie ze wszystkich sil urodzic normalnie, pozdr

Gość kitka35
lumena ty musiałaś mieć szybkie cięcie tzn.że dziecko było zagrożone.Normalnie nie usypiają do cc,tylko robią znieczulenie podpajęcze tzn,podają znieczulenie między kręgi (to nie boli).Jesteś znieczulona od pasa w dół,potam zakładają ci cewnik,czego wogóle nie czujesz.Cięcia cesarskie nie boli,tylko czujesz ciągniecia,dyskomfort.Po cc,usuwają cewnik szybko,krwawisz ok.5-6dni,macica musi się oczyścić.Miesiączke dostajesz póżniej zależy jeszcze od hormonów (karmienie piersią opóznia miesiączke).Pozdrawiam to nie takie straszne :-)

Gość lumena24
włąsnie w moim przypadku bylo straszne. Ja mialam narkoze bo ją wolałam od znieczulenia. Panicznie bałam sie mieć swiadomośc. Dla mnie pobieranie krwi to dramat (robi mi sie słabo), dlatego wybrałam narkoze, zresztą anestezjolog mnie zapytał co wybieram.

Gość lumena24
aha nie mialam szybkiego ciecia, juz wczesniej wiedzialam ze czeka mnie cc.

lumena - Ty się pobierania krwi boisz a chciałabyś rodzić naturalnie? W przypadku strachu przed krwią itp. to cesarka była u Ciebie i dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem. A że wybrałaś narkozę ogólną to już inna bajka. Ja dostałam znieczulenie w kręgosłup. I co mnie miało boleć przy tym? Nie wiem. Później cewnik - to już nic nie czułam. Już na sali to leżałam i znieczulenie odchodziło. O 6 rano (czyli po 13h wyjęła pielęgniarka cewnik (bałam się panicznie) i miłe zaskoczenie, bo czułam tylko łaskotanie przy wyjmowaniu. Nie można być w bieliźnie. Będziesz krwawiła normalnie jak po porodzie SN. Wkłady (a raczej wielkie podpaski) będą potrzebne jak będziesz leżała po CC. Kup sobie siateczkowe majtki jednorazowe do szpitala, kilka par. Baaaardzo dobra sprawa, nie uciskają i są wygodne. Bawełniane majtki nie są dobrym pomysłem.