Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kredyt!

Polecane posty

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

witam, chcialam sie dowiedziec od was cos w sprawie kredytow. Mam 20 lat i chcialabym wraz z chlopakiem zakupic mieszkanie "za odstepne" z biura niieruchomosci, jednak potrzebujemy ok 20 tys zl. Sami takowego kredytu nie dostaniemy.. Wpadlismy na pomysl ze mama chlopaka moze wziac taki kredyt, ale... ma 55lat, splatca 1 kredyt i pralke. Moje pytanie:moze ktos wie czy jakis bank da jej kredyt? na ile rat? i jaki kredyt oplaca sie wziac gotowkowy, mieszkaniowy czy jaki? glownie chodzi nam o to zeby splacanie ratalne bylo jak najdluzsze, ok 20-30 lat. Czy jest ktos kto sie na tym zna?

20 tys to za mała kwota żeby jakikolwiek bank dał wam na 20 czy 30 lat. Jeśli chodziło by o kwotę 200 tys to tak. 20 tys dostaniecie maxymalnie na 6 lat przy czym rata kredytu gotówkowego (jeśli taki weźmiecie) bedzie ok 1000 miesiecznie.

nikt Ci nie odpowie czy mama może wziąć kredyt bo to zależy jaki ma dochód i ile w sumie miesięcznie płaci rat, do tego czy ma karty kredytowe i debet na koncie jak podasz takie informacje to będzie można określić czy ma szansę na kredyt. No i najważniejsze czy nie ma opóźnień w spłatach rat.

Yodi26 może się starać o kredyt hipo ja teraz robię taki na 30 000 więc wcale nie muszą to byc setki tysięcy.

kredyty hipoteczne są udzielane osobą do 61 roku życia w niektórych przypadkach do 65 czyli zostało by im 5 ewentualnie 10 lat a to i tak była by nie mała ratka. Mowię teraz o 5 latach. Ja mam gotówkowy w Eurobanku na 6 lat 22 tys rata 890zł

a skąd pomysł iż kredyty hipoteczne są udzielanie do 65 r.z. ? pracuję w banku i znam ofertę więc to co piszesz to stek bzdur

Stek bzdur ??? hehe dobre. Kredyty hipoteczne są udzielana do 61 roku zycia - w zalezności od banku do 65. Który bank udzieli takiego kredytu osobie która ma 70 lat np na 20 czy 30 lat? w jaki sposób ten ktoś go bedzie spłacał? Się składa :kotek" że ja też pracowałam w banku. I osoba która ma te 61 lat i stara się o kredyt hipoteczny to dostaje go na max 10 lat. Więc jak jesteś nie doinformowana to się nie udzielaj. I powiem jeszcze tylko tyle że w tych czasach chyba każdy wie iż kredyt gotówkowy jest oprocentowany kilka razy tyle co hipoteczny. Ale żeby kredyt hipoteczny dostać trzeba spełniac fulll wymogów. I na chwilę obecną po kryzysie mało kto dostaje taki kredyt.