Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinky 24

czy zajść teraz w ciążę? poradźcie obiektywnie

Polecane posty

Gość tinky 24

Więc mam 24 lata, narzeczony 25 ( ślub za tydzień) w tym roku obroniłam magistra, pracuję do października bo mam umowę zastępstwo, mam sporo oszczędności (odkładałam z myślą o dziecku od 3 lat), mam mieszkanie, wspaniałego faceta z którym jestem 4 lata. No i problemy zdrowotne, przez które lekarz mówi by zbyt wiele nie zwlekać z decyzją o ciąży. Bardzo chciałabym już być mamą, jednak są też minusy że nie będę miała pracy więc dopływ gotówki się skończy, jedynie narzeczony będzie pracował, a zarabia raczej średnio ok 2300/2500 na rękę, boję się ze nie będę mogła znaleźć pracy, bo już teraz szukam nowej od pół roku i nic a umowe mam do października, boję się bólu przy porodzie i poźniejszego dochodzenia do siebie. co wy o tym myślicie.

Gość to jest twoja sprawa
dziewczyno co ty zrobisz nikogo to nie interesuje:O

a jak bys chciala urodzic bez bólu:O póżniejszego dochodzenia do siebie:O inaczej sie nie da

Gość lalalalall
2300/2500 ? za tyle zyjemy w 3-osobowej rodzinie z kilkusetzlotowymi oplatami i jakos dajemy rade

aaa i najpierw wez slub a potem róbcie dzieciaka

Gość elemelkowa
tinky 24 moja rada: Starajcie się! Skoro na dodatek tak powiedział lekarz.

Gość dooo oooooooooo
lalalalall wiesz zalezy co autorka ma na mysli bo np 2,500,3 tys,dla jednego to duzo a dla drugiego malo jak chce luksusów to wiadomo ze to malo

Gość madzrzeeeeeeeeeeeee
Quis leget haec? otóz to dobrze powedziane

Jeśli nigdy nie chciałaś mieć raczej dziecka a teraz chcesz tylko dlatego, ze potem może się nie udać, to raczej nie, nie wiadomo po prostu czy potrafiłabyś je pokochać tak, jakby było normalnym i wyczekiwanym dzieckiem. A jeśli zawsze planowałaś dzieci?no to chyba dobry moment. A ból?... cóż, tego nie zmienisz, ale to też nie znaczy, że poród będzie wyglądał jak rzeź- to zależy od przypadku.

Gość tinky 24
chce miec dziecko, zawsze chciałam, ale trochę się boję, bo chciałabym mu zapewnić wszystko. boję się że potem będę miała problem ze znalezieniem pracy, że nie dam sobie rady z dzieckiem.

Gość lalalalall
no ta, jesli autorka bylaby bananowa dziewczynka to jasne, ze za malo

Gość madzrzeeeeeeeeeeeee
na to nigdy nie ma odpowiedniego momentu zawsze jest cos na nie a to to a to tamto,jak tak bedziesz do tego podchodzic to nigdy dziecka miec nie bedziesz bo zawsze znajdzie sie cos wazniejszego