Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile podawaćććc?

Herbatka hipp z kopru włoskiego dla 3 tygodniowego noworodka

Polecane posty

Gość ile podawaćććc?

hej czy któraś z was dawała swojemu maluszkowi tą herbatkę ? Jaką dawkę powinnam dać mojemu maluszkowi ? czy 10 ml 3x razy dziennie to będzie wystarczająco ? Mój maluszek ma problemy z brzuszkiem krzywi sie przy robieniu kupy... proszę o rady

jeśli chcesz podać herbatkę z kopru to idź do apteki i tam kup typowo ziołową lub wodę koperkową. Ta herbatka ma 3,4% kopru, a reszta to cukier

Gość ile podawaćććc?
tak ? to ja nie wiedziałam. W ppon dopiero mam możliwość być w aptece... to kupię a jaką dokładnie polecasz ? Aha i wiesz może ile mogę podać tej herbatki hipp do puki nie kupię czegoś lepszego ?

możesz podać :) nic się nie stanie, jeśli ją będzie piło. Ja podawałam taką od czasu do czasu. Synek nie miał kolek, ale pił troszkę mm, więc podawałam wodę, a czasami herbatkę. I tak jak pisze Endlessly spróbuj rumianek

Gość ile podawaćććc?
ok dzięki a ile powinnam podawać jej tej herbatki ? ile łyżeczek powinnam sypać do butelki ? i ile powinnam dodać wody ?

na opakowaniu chyba jest napisane, że płaska łyżeczka na 100ml wody. Ja podawałam około 30ml, więc sypałam na oko 1/3torebki.

Gość podajjjjj
nie podawaj herbatki hippa- strasznie uczula wiekszosc dzieci. podaj lepiej z bobovity. ja podawałam od 2 tyg życia pół łyżeczki na 100 ml wody, chociaz na opakowaniu jest napisane ze 1 łyżeczka na 100 ml

polozna i pediatra dradzili mi podawania herbatki koperkowej, ponoc wywoluje wzdecia, polecili mi herbatke rumiankowa i podaje od czasu do czasu, bo moj maly niechetnie ja pije.

Gość podajjjjj
właśnie herbatka koperkowa pomaga uwolnic gazy z jelit, a nie je wywoluje.... pomaga przeciez przy kolkach! herbatka rumiankowa rozluźnia stolec, więc trzeba z nia uwazac u dzieci z rzadkimi kupkami

Gość podajjjjj
herbatke podaje sie na dobe tyle ile jednorazowo maluch zjada mleka. czyli jesli zjada na raz 80 to tyle na dobe max mozesz podac herbatki w ratach

Gość Mnie położna
odradziła podawania jakichkolwiek herbat a już rumianku zabroniła ponieważ często uczula i rozwalnia stolec a jak wiadomo noworodki mają dość rzadkie kupki więc nie ma sensu. Te rady tyczą się oczywiście niemowląt karmionych piersią a przy karmieniu mieszanką świetnie sprawdza się Hipp koperkowy. Nie wiem skąd ktoś wymyślił że zawiera tylko małą część wyciągu z kopru a reszta to cukier? Ja mam w ręku herbatkę Hipp koperkową od pierwszego tygodnia i skład jest następujący : Ekstrakt z kopru włoskiego, rumianku i anyżku, cukru dodanego ta herbatka nie zawiera wogóle , zawiera jedynie cukry pochodzenia ziołowego które znajdują się w każdym ziole. Dodatkowo na opakowaniu pisze żeby przy dizeciach od 1 tygodnia podawać tylko jako uzupełnienie płynów przy na przykład intensywnym poceniu się a od 4 miesiąca jako dodatek do pokarmu stałego tak więc nie jest to herbatka do przepajania , do tego celu najlepiej sprawdzi się woda.

Gość kayaleigh
jak kupujecie herbatki Hipp to kupujcie z nwej serii ze znaczkiem białego ząbka na opakowaniu i są to herbatki które nie zawierają dodatku cukru tylko naturalne cukry z owoców bądź ziół. Ja mam dwa rodzaje herbatki koperkowej Hipp jedna ta "stara" zawiera dodatek cukru a ta z nowej serii o której wspomniałam już nie.