Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dronno

Problem ze studiami -wybrac WSB czy Uniwersytet Ekonomiczny?

Polecane posty

Gość Dronno

WSB gwarantuje wyzszy poziom, ale trzeba placic. UE jest bezplatne, ale malo sie tam naucze

Gość specjalista ds finansowych
chyba odwrotnie.. UE ma wysoki poziom i jest płatne WSB jest łatwo, szkoła prywatna, bezpłatna bodajże jeśli dobrze się uczysz. Ale jak można się dobrze nie uczyć, jeśli jest niski poziom;D

Gość a co to imie musi być
znowu ten głupi temat. co jaki czas ktoś tu wrzuca ten sam temat , pewnie jest z WSB :D

Osobiście uznaję wyłącznie uczelnie państwowe i moja zła opinia o uczelniach prywatnych jest oparta na obserwacjach mojego otoczenia i osób, które kończyły uczelnie prywatne. Jeśli piszesz o Katowicach, to UE m.in. dzięki znacznej poprawie procesu nauczania został w ob. roku uniwersytetem. Natomiast o WSB sa dość dobre opinie. A jeśli chodzi o zwykłą codzienność, to nawet Uniwersytet Warszawski nie jest perfekcyjny, a UJ to już porażka. Ale nie przekonasz się póki nie sprawdzisz tego na własnej skórze. Tylko pamiętaj, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Gość jjijoi
la.firynda, to ile kto sie nauczy zalezy od niego samego. Studiowalam na UE (wtedy AE) z takimi leserami, ze do dzisiaj nie wiem jak sie tam dostali (pewnie byli na dole listy). Uczyli sie tylko 1-2 doby przed egzaminami, oczywiscie taka nieutrwalona wiedza znikala w tempie blyskawicznymi i co, taka osoba jest niby lepiej wyksztalcona niz ktos kto studiowal prywatnie i przykladal sie od nauki?? Poza tym na prywatnych uczelniach wykladaja ci sami profesorowie co na publicznych, wiec naprawde nie rozumiem tego gadania, ze prywatne uczelnie to dno itp. Moja kolezanka z roku, robi teraz druga podyblomowke i wlasnie w wsb, a nie na UE, a byla to jednak z najlepszych studentek na roku. Przestancie oceniac ludzi po rodzaju skonczonej uczelni, bo to troche ograniczone podejscie:O

Oczywiście, że istnieją pewne obiegowe opinie i stereotypy myślowe. Oczywiście, że na każdej uczelni znajdą się leserzy i prymusi, ale o opinii decyduje tzw. większość. I dlatego osobiście przychylam się do tej, która mówi o wyższym poziomie nauczania na uczelniach państwowych. Oczywiście, że wykładowcy są ci sami na uczelniach prywatnych i państwowych. Ale inny jest narybek. Na uczelnie prywatne decydują się na ogół osoby mniej zdolne. Naprawdę wiem wiele na ten temat :) P.S. Szczytem szczytów jest licencjat z Szombierek :) U mnie w pracy jest to już tylko temat do śmiechu.

Gość Anna Wu
W tej dyskusji na temat WSB należy skupić się na faktach, a nie obiegowych opiniach czy się lepiej uczymy jak płacimy, czy odwrotnie. Mam w rodzinie trzech absolwentów i sama studiuję na drugim roku i wiem co mówię. Stałe czesne, żadnych kruczków i niespodzianek, a najważniejsze mają swoje biura karier i już w czasie studiów można załapać jakąś dobrą pracę z perspektywami.

Gość bezel
Sam rozpocząłem studia podyplomowe na WSB ze względu właśnie na dobre opinie na temat uczelni.

Gość o matko średnio co
dwa miesiące na kafeterii ktoś zakłada takie same tematy identyczny słowo w słowo , daj już sobie spokój

Gość marketing w niternecie droga
WSB też trzeba umieć zrobić , w waszym wydaniu to amatorka :o 🖐️

Gość Tupytek
Jak na każdej prywatnej uczelni trzeba płacić.. liczy sie atmosfera i kadra.. zresztą co tru dużo mówić mało która uczelnia oferuje certyfikat Franklin University który otwiera rynki pracy za granica..

Gość weronaona
Dobrze jest wybrać się na WSB a potem na podyplomówkę ze względu własnie na certyfikat Franklina Dobrze jest mieć takie rzeczy w CV