Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorosłe dziecko alkoholika

DDA- czuje, że dłużej nie dam rady.

Polecane posty

Witam. Postanowiłam podzielić się z kimś moimi problemami, ponieważ zwyczajnie wymiekam. Mój ojciec jest alkoholikiem, mama nigdy nie pracowała, w domu była bieda i wieczne awantury. Postanowiłam wyprowadzić się z domu i radzić sobie sama. Dziś mijają dwa lata od tamtej sytuacji, kończę niedługo 20 lat i chociaż zawsze dawałam sobie radę i byłam silna psychicznie, dziś jestem u skraju załamania, wcześniej zarabiałam tyle, że mogłam nawet pomagać mamie. Dziś straciłam pracę i nie mam za co żyć, nie wiem co robić, mam mnóstwo długów, potrzebuje pomocy. . . Stąd moje pytanie czy orientujecie się może w organizacjach, fundacjach bądź stowarzyszeniach oferującym pomoc osobom pochodzącym z takich rodzin? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje...

zadna organizacja Ci nie pomoze. Sama musisz sobie pomoc, ewentualnie wsparcie na dda.pl, mozesz pochodzic na mityngi. Szukaj pracy. Moze psycholog z NFZ

Gość Bazylii,.
wyjedz do innego kraju tutaj przegrasz życie 🖐️

Gość a ty kto??bogacz???
dziś straciłaś pracę i już masz długi??hmm, zawsze jest opieka społeczna wyciólasz kilkaset zł napewno

Gość jjijoi
bycie dda - wynalazek XXI wieku i zajebista wymowka i usprawiedliwienie kazdego niepowodzenia w zyciu:O🖐️

Używając słowa dziś miałam na myśli ostatni czas, nie ten konkretny dzień. Najgorsze jest to, że wszyscy moi znajomi studiują, rodzice ich utrzymują, bawią się...

Jeżeli ktoś tego nie przeżył to niech nie wysuwa takich wniosków, trzeba tego doświadczyć żeby zrozumieć.

Gość Mmmmmika
Moja rada-znajdź poradnię leczenia uzaleźnień. Jesteś współuzależniona. Potrzebujesz terapii żeby wyjść na prostą. A praca sie znajdzie. Spokojnie. Czarne myśli dopadają czasami każdego z nas.

Gość HEHEEHEHEHEHEHEHEHEHEHHE
TO JEST TYLKO TŁUMACZENIE LENISTWA

Gość a mi szkoda
kochana, zobacz sobie ten link: http://www.psychologia.edu.pl/pomoc-psychologiczna.html jak Ci się nie będzie otwierał, to przekopiuj w nowym oknie i wykasuj spację; masz tam adresy z całej Polski, gdzie można znaleźć pomoc psychologiczną - na NFZ, za darmo - jak nie masz pracy, to się szybko zarejestruj w urzędzie pracy, żeby mieć ubezpieczenie; możliwe, że będziesz tam miała indywidualną opiekę terapeutyczną, ale też - grupy terapeutyczne, grupy wsparcia, itd; takiej wprost pomocy - finansowej itd. to raczej nie dostaniesz, ale - możesz spotkać fajnych ludzi, którzy Ci podpowiedzą, wesprą, a może i - pomogą jakoś; jesteś bardzo dzielna i odważna, że wyprowadziłaś się z domu; nie martw się, Twoje życie dopiero nabiera rozpędu, powoli sobie poradzisz, a potem - będziesz sobie coraz lepiej dawać radę! powodzenia