Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwe4daszxc

od kiedy herbata z liści malin?????

Polecane posty

Gość qwe4daszxc

jestem w ciąży i dośc dużo czytałam że owa herbata dobrze wpływa na poród... jak jest w waszym przypadku od kiedy ją piłyście? Jestem dopiero w 4 miesiącu ale zastanawiam się czy już mogę ją pic??

słyszałam ze pod koniec ciazy....jest wskazana ale nie wiem czy to prawda:>

Gość ghcvtac
To jest na skurcze. Nie pij narazie. Za wcześnie jeszcze

Gość ta herbata to dopiero
pod koniec ciąży. Zalecana jest od ok 38tc -wtedy szyjka przygotowuje się do porodu. Na pewno nie w 4 miesiącu. Chyba nie chcesz przedwczesnego porodu?

Gość qwe4daszxc
no to dzięki za info bo ja właśnie mia łam zamiar ją kupic i pic od razu :o ale myślę że jak zacznę od 8 miesiąca to będzie git ;)

Mozna pic ta herbate (lub brac tabletki) od 32 tygodnia. Zaczyna sie od 1 filizanki dziennie, stopniowo zwiekszajac do nawet 4 dziennie. Zawiera alkaloid "fragine" (fragina??- nie wiem, czytam z ang. strony), ktory podobno wzmacnia i uelastycznia miesnie macicy pomagajac im kurczyc sie bardziej efektywnie w czasie porodu, moze powodowac skrocenie drugiej fazy porodu. Picie herbaty po porodzie moze pomoc macicy w powrocie do "przedporodowych" rozmiarow a takze zredukowac krwawienie. http://www.askbaby.com/raspberry-leaf-tea.htm