Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość właśnie kurwa!

po co ludzie się żenią? bez sensu

Polecane posty

Gość właśnie kurwa!

niech mi to wytłumaczy ktoś bo ja już nie pojmuję. Patrzę na moje byłe małżeństwo (i wszystkie inne związki) i jakbym nie podchodził do bilansu to zawsze mi wychodzi że będąc w związku miałem: - mniej pieniędzy - mniej czasu - więcej pracy (mam na myśli więcej różne zajęcia i obowiązki) W swoim otoczeniu widzę podobne objawy. Zastanawiam się jakie są wobec tego największe zalety małżeństwa i przychodzi mi do głowy jedynie seks (długoterminowy jest generalnie lepszy od dorywczego), bliskość i intymność (ale od tego nie czuję się uzależniony), wspólne wyjazdy długie i krótkie i rzecz jasna dzieci, bo jeśli ktoś chce mieć dzieci to nie ma lepszego „mechanizmu. Prawie wszystkie inne rzeczy wychodzą lepiej gdy robię je sam. Teoretycznie powinno być tak że przynajmniej finanse się dodają, ale zawsze wydawałem na swoje partnerki więcej niż na siebie (chociaż z tym nigdy nie miałem problemu). Spotykam się teraz z różnymi dziewczynami i za każdym razem dopada mnie myśl może nie ma sensu się w to ładować, bo po co utrudniać sobie życie?... być może jest tak że jestem typem męczennika - ofiary i sam się podkładam ale przecież na tym to polega, żeby obydwie osoby inwestowały w związek. Może niech mi ktoś przypomni po co ludzie się żenią, bo ja nie wiem.

Gość to chyba prowo...
na ilu jeszcze forach zalozysz ten temat obrzydliwy ruchaczu?