Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelyn777

torbiel jajnika a ciaza... pomocy :(

Polecane posty

Gość evelyn777

witam :) mam nadzieje ze znajde odpowiedz na moje nurtujace pytanie. niestety mam trobiele jajnika :/ bardzo chcialabym zajsc w ciaze (moj lekarz twierdzi ze to nie powinien byc problem bo wielu kobietom sie udaje bez zadnych komplikacji ) ale ja mam pewne obawy, nie zabezpieczam sie z narzeczonym, od ponad pol roku ale jednak nam nie wychodzi :/ teraz jestem tydzien przed okresem i modle sie o 2 kreski... czy sa tu jakies dziewczyny ktore tez zmagaja sie z torbielami i chca zajsc w ciaze? czy ktorejs sie udalo? jak to jest u was? wiem ze pewnie ten temat juz tu jest ale chcialam zasiegnac opinii... i jeszcze jedno czy uzywacie jakichs "wspomagaczy"?

Gość AniaAnia2330
Ja jestem w tej samej sytuacji ;( Mi się niestety ciągle nie udaje. Torbiele tego co się orientuję to znikają jak jest się w ciąży. Chętnie poczytam innych odpowiedzi ;)

Gość evelyn777
mój gin własnie tak mi powiedział że torbiele znikają podczas ciązy ale najpierw trzeba w tej ciąży być :/

Gość mama-mama
kochane nie łamcie się ja będąc w 8 miesiącu ciąży dowiedzialam się że mam torbiel jajnika usg mi wykazalo że jest to duża torbiel bałam się o dziecko doktorka która prowadziła moją ciąże powiedziała że będę miała cesarkę ja nie dałam za wygraną leżałam na patologii ciąży. Tuż przed terminem porodu torbiel sama znikła i urodziłam naturalnie zdrową córeczkę. natomiast moja koleżanka miała to samo i jedynym ratunkiem dla niej żeby nie być operowaną musiała zajść w ciążę ale jak tu zajść w ciąże jak przy cyście trudno. dostała boleści i niestety natychmiast była operowana po tym zdarzeniu po 3 miesiącach cysta jej się odnowiła próbowała zajść i jej się udało też urodziła zdrową córeczkę także dziewczyny głowa do góry na pewno wam się uda musicie próbować i co najważniejsze przestańcie myśleć o dziecku wtedy zobaczycie nim się obejrzycie a fasolka zamieszka w waszych brzuszkach! trzymam kciuki!

Gość evelyn777
mam taką nadzieję... musi się udać no ale czasem ciężko jest.... cały czas myślę o dziecku :/ choć mówi się że nie powinno bo blokada jakaś się włącza no ale.... Dzięki za miłe słowa :) i gratuluję córci :)

Gość syll19
a ja miałam torbiel krwotoczna i tez chcialam miec dziecko potem razem z torbiela zapalenie przydatkow... a teraz jestem w ciaży chociaz starania prawie 2 lata łacznie z czasem trwania torbieli

Gość hfcdfxd
ja miałam 10 lat temu. Miałam zoperowaną laparoskopowo. Równiutko co do dnia po 10 latach od operacji był mój pierwszy dzień ciązy :) teraz maleństwo spi sobie słodko obok.

Niestety ja mam złe doświadczenia wśród koelżanek. Te, które miały torbiele nie mogły zajść w ciążę - lekarze mówili, ż enajpierw trzeba się ich pozbyć. Moja dobra koleżanka miała maleńką torbiel jak zaszła w ciążę, która urosła do 5 cm(w bardzo któtkim czasie) w 7 miesiącu ciąży i niestety urodziła martwe dziecko...