Mrooweczka77 0 Napisano Luty 7, 2012 Cześć! Maras, sorki, byłam lekko nieczasowa :P. Mięsko u mnie było bez wody i wyszło ok, po schłodzeniu nawet taka galaretka konserwowa wyszła. A teraz zaś lecę dalej, pozdrowionka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Curry 0 Napisano Luty 7, 2012 Cześć :) Nutella, sam serek z pomidorem może być, ale tylko w awaryjnej sytuacji ;) twarogu jemy na raz max 100 g, więc to plus pomidor trudno nazwać pełnowartościowym posiłkiem. No i oczywiście w ciągu dnia w sumie musisz mieć odpowiednią ilość kalorii, do któregoś posiłku zjeść węglowodany złożone itp. U mnie dzisiaj średnio, bo jadłam w samochodzie. 6:00 owsianka, pomidory +twaróg 0% 10:00 kabanosy, rzodkiewki 14:00 camembert, długi ogórek 18:30 będzie ryba na parze + jakieś warzywa + oliwa z oliwek Zimno! :( ale wskoczę na rowerek przed kolacją na rozgrzewkę. Maras, jaka wyszła mielonka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
walczacazesoba26 0 Napisano Luty 7, 2012 aaaaaaaaaaaaaaa zaszaleje i tez wpisze dzis moje dzisiejsze menu :-) pol jablka przed sniadaniem ( tez tak macie,ze jak rozgitujecie jablko na papke, to mozecie je jesc bez ograniczen a jak gryziecie takie normalne jablko, to po polowie sie juz na wymioty zbiera ? oczywiscie jak sie je na pustu brzuch:p ) ok 8.00 chleb pelnoziarnisty z bialym serem i dzemmem na fruktozie ok 12 dwa jogurty naturalne ok 16 mieso w warzywach i ogorki ok 20 mam w planach pomidory pokrojone w plastry, na to taki smierdzacy ser, polany oliwa z oliwek i bazylia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
walczacazesoba26 0 Napisano Luty 7, 2012 aha do obiadu jeszcze camembert byl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 7, 2012 Po obiadku ,dopiero pobudka ha ha.I znowu śpiączka. Dzięki Mróweczka,następnym razem przyda się info.Ja do swojej mielonki jednak dolałem trochę wody ,nawet gazowanej.Gotowała się godzinkę ,a może i trochę więcej.I jeszcze jutro chyba z godz pogotuję.Mięsko pachniało super.Dodałem jeszcze po parę plasterków marchewki i ziarenka jałowca.Jutro ,się okaże ,kto będzie jadł.ja czy pies sąsiada ha ha. A chlebek wyszedł super .ładnie wyrośnięty.ale zrobiłem z dodatkami ,może nie MM.Bo dałem śliwki suszone ,morele ,pokrojone i po małej łyżce pestek z dyni i słonecznika.Nie miałem jogurtu ,to dałem kefir.Pięknie wygląda na talerzu .Smakować z serkiem będę jutro rano. Moje dania ,to tylko dwa dziś ,bo czułem się najedzony 8 łosoś ,taki warkocz wędzony połówka ,plus surówka z marchewki i kapusty 15 pierś z kurczaka ,w sosie z pieczarkami i porem. Ja zjadłem to z pęcakiem.Nie wiem czy takie danie ok ,ale myślę ,że wszędzie węgle.Do tego surówka.Później padłem o 18 i już dziś nie jem.Pozdrowionka i dobranoc. Curry ,a jak z boczkiem .Dawno nie jadłem ,ale jakieś jaja na boczusiu bym zjadł ha ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Luty 7, 2012 Maras, jajka na boczku mogą być :). Tylko nie popijaj ich kefirem i nie zagryzaj chlebkiem ;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 Hi girls.How are you?ha ha. U mnie pobudka rano ,bo wczoraj dwa posiłki i verry hungry. A chlebek wczoraj pieczony ,to w nocy się śnił ha ha.I nie będę się chwalił ,ale powiem ,że wyszedł jeszcze bardziej smaczniejszy niż poprzednio. 8- płatki z mlekiem i śliwka plus morela i do tego dwie kromki chlebka z serkiem i dżemem .Bajka .Poezja smaku ha ha. A z warzyw tylko marchewka surowa. Na obiad wieprzowinka z pieczarkami ,plus warzywka Kolacja pewnie łosoś wędzony z warzywkami. Co do mięska ,to jeszcze będę gotował jeszcze dziś , a pewnie popróbuję w sobotę.Ciekawi mnie co tam zdziałałem. Dzięki mróweczka ,za odpowiedź na boczek i jajeczka. Poproszę żonę w sobotkę rano niech usmaży z 12 jajek i zjemy we dwójkę LEKKIE ŚNIADANKO ha ha. O kurde żona idzie na imprezkę ,więc śniadanie samotnika w sobotę ha ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość opwadawer Napisano Luty 8, 2012 mam pytanie - witam i pozdrawiam czy na mm jest jakis chleb ze sklepu dozwolony ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 Witaj opwadawer.W pierwszej fazie ,chlebek sklepowy niestety NIE. Zresztą wszystkie chlebki w sklepach w większości są chlebkami z wyglądu ładnym ,smacznymi ,ale pełnymi chemii i innych środków konserwujących.Co prawda człowiek je ,ale w myśl zasady ,że 3 BIAŁE ŚMIERCI TO MĄKA BIAŁA OCZYSZCZONA CUKIER ,SÓL nie należy z tym przesadzać.Są super przepisy na chlebki i samemu zrobisz pyszny chlebek z maki z pełnego przemiału. Tu poczytaj dokładnie ,jest opisane co i jak i tp.Pozdrowionka. http://metodamontignac.republika.pl/zakupy.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 http://bakeandtaste.blogspot.com/search/label/Montignac Kilka przepisów na chlebek i inne potrawy.Ja już wybrałem danie i śmigam robić włoski jabłecznik razowy mniam ,mniam ,o ile się uda coś wyjdzie.ha ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdalenka1982 0 Napisano Luty 8, 2012 POWITAĆ:) Curry czy taka mąka wg Ciebie jest ok do wypieku naszego chleba???? podaję link: http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Kasze_i_maki/Maki/Pelne_Ziarno_3_Zboza no i mam wciąż mieszane uczucia odnośnie jogurtu,taki 0% lub 1,5% naturalny mogę zjeść do śniadania z chlebem czy niet??? nie wiem do jakich dań mogę sobie wciągnąć taki jogurt??? nakupiłam wczoraj i jeszcze nie tknęłam bo nie wiem do czego:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Luty 8, 2012 Cześć ! Maras- ten jabłecznik to i ja wypróbuję, obiecujący :) No i na jaja z boczkiem mnie naszło, chyba będzie dzisiaj lunch ;) Magdalenka, jogurty do 1,5% tłuszczu jemy do węgli, czyli np do węglowego śniadanka :). Mąka z lubelli jest dla mnie podejrzana, a to dlatego, że nic nie piszą o typie (czyli czy to 1850, 2000 czy jeszcze co innego). Wcześniej też ją kupowałam, nawet jeszcze mam z pół kg, ale nie doszukałam się na niej oznaczenia. Piszą jedynie, że pełnoziarnista. Chlebek z niej wychodzi dobry, ale czy MM? trudno powiedzieć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Luty 8, 2012 Magdalenka, mąka dobra np taka: http://ekowieko.pl/MAKA-PSZENNA-GRAHAM-TYP-1850-BIO-1-kg%283,104,162%29.aspx Z tej firmy jest kilka rodzajów mąk dla nas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 Witajcie Magdalenka i Mrooweczka Magdalenka witaj w klubie,bo ja z tym tez się gubię ha ha.Myślę ,że można do węgli ,jak napisała Mrooweczka. Zobacz tutaj ,myślę ,że mozna jogurt i kefir o niskiej zawartości tłuszczu. http://metodamontignac.republika.pl/przepisy.html#do_chleba Mroweczka polecam ,bo ja już zjadłem pół blachy.Za.....sty !!!!!!!!!ha ha. I szukam coś innego pysznego na posiłek.mniam ,mniam ha ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość opwadawer Napisano Luty 8, 2012 maras dziekuje , ale ta maka typu 1850 lub powyzzsza jest zmielona nie ma sma w sobie calych zairen , co ty na to? a 2 pytanie mam takie kupilam make zytnia razowa typ 2000 ale to cale ziarna wogole nie zmielon e t o moge zmieszca z ta razowa np 2000 czy upiec moze sam taki z calych ziaren?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 To dobrze ,że mąka jest zmielona.Z ziaren całych chyba nie bardzo wyjdzie ,a i zęby WILKOŁAKA potrzebne ,żeby taką kromkę ugryźć ha ha. Z mąki żytniej będzie raczej guma chlebek ,oraz pewnie nie wyrośnie.Możesz pomieszczać na połowę,ale te ziarna to nawet w młynku do kawy musisz zmielić ha ha.Żartowałem.Pozdrawiam i napisz jakie wyniki pieczenia chlebka.Tu gdzieś jest przepis na chlebek.i ja jako nieudacznik -piekarzyk potrafię go upiec ,więc to już plus dla mnie.Ale pytaj ,a odpowiedź zawsze otrzymasz.Dziś narazie tylko ode mnie ,bo pewnie dziewczyny pracują ,ale wieczorkiem zaglądną tutaj i ocenią nasze prace domowe- chlebowe ha ha ha ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=189 Ja piekę chleb z mąki pszennej razowe.Czasami dodaję żytnia ,ale w małej ilości ,bo chlebek mały ,nie wyrośnięty.Jest jeszcze mąka orkiszowa ponoć lep[sza,ale i wyższa cena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Luty 8, 2012 Hejo :) Mara- jesteś całkiem dobry na tym "zastępstwie" ha ha ;) Potwierdzam, najlepszy chleb wychodzi z mieszanki mąki pszennej i orkiszowej ;) A piekłam różne :) Z żytniej mąki też :) Ja będę dzisiaj robić "konserwy", już wiem co i jak ;) Ale nie było chyba potrzeby karmić psa sąsiadki? ;) Mróweczka - z jakiego mięska robisz te konserwy? Ja mam łopatkę wieprzową na początek...;) Walcząca- jak Ci idzie? :) Madzik- udało Ci się kupić mąkę orkiszową? Chlebek jest pierwszorzędny :) A jak tam Kubuś, lepiej już? :) Majka- dawno Cię tu nie było....opuściłaś nas? :( Curry- racja z tymi węglami ;) Moje menu na dziś: 6.00 2 naleśniki, serek homo0%, 2 łyżeczki dżemu, ogórek ziel. 11.00 mozarella, pomidor, oliwa 16.00 makrela, ogórki kiszone 20.00 ????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość opwadawer Napisano Luty 8, 2012 dzieki maras ty wiesz wszystko - gratuluję :) a co robicie w tlusty czwartek jecie paczki i faworki ??? bo na necie jest taki topik teraz ; jecie swoje jakies pieczone? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 Nutelka witaj.Jaki tam ze mnie zastępca.Was się nie da zastąpić ha ha. Co do mielonki ,to chyba pies czuje ,bo stoi już przy płocie ha ha. Narazie wyjąłem z garnuszka i zobaczymy jak zastygnie.Nutelka ,a dodajesz wodę do mięsa?. Teraz piekę ten włoski jabłecznik .Ale zmodyfikowany ,jak zwykle u mnie.Jabłuszka plus śliwki i morele ,a na wierzchu posypane troszkę pestkami z dyni i słonecznika.Chyba można ,trochę. A pachnie! Co do mięska to ja dałem 80 dkg łopatki ,plus około 20 dkg wołowiny.I mieliłem przez większe oczka.Dodatki wedle uznania.U mnie majeranek ,gałka muszkat. ,ale bez lubczyku ha ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość opwadawer Napisano Luty 8, 2012 maras dam znac bede piekla w sobote Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maras62 Napisano Luty 8, 2012 E tam opwadawer nie mów tak ,bo się wstydzę i czerwienię ha ha. Ja od pon 13.02 nie JEM NIC do czwartku .A w czwartek rąbię 10 pączków.Miało być 6 ,ale jak tyle czasu nic nie będę jadł ,to 10 wejdzie ha ha.To tylko 3000 kalorii .Nie wiem ile tłuszczu ,bo bym pewnie nie zjadł ha ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość opwadawer Napisano Luty 8, 2012 serio zjesz tyle paczkow ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Luty 8, 2012 Maras - a poczęstujesz nas tymi pączkami? Mam nadzieję, że Curry nie słyszała ha ha :P Ja nie będę zalewać wodą tego mięska. Zrobię je "po Mrówczemu" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Luty 8, 2012 Ja wczoraj miałam tłusty czwartek, ale ciii :P:P:P. Koleżanka pączki przyniosła do kawy... Że też ch...ra muszą z wałówką wszyscy przychodzić :P Nutelcia, ja robiłam wieprzowo-wołowe, dość chude było i konserwa wyszła "zbita", co wcale w jedzeniu nie przeszkadza, jak ktoś ma zęby ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Luty 8, 2012 Mróweczka - na szczęście, Ty się nie musisz przejmować wagą, chudzielcu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Luty 8, 2012 Nutelcia, jeścio by mnie trochę mogłoby być mniej... Tak tu i ówdzie (szczególnie ówdzie) :P, ale jakoś słabo mnie ubywa ostatnio... Na tą siłownię nie mam póki co kiedy iść, a z dietką też raz lepiej, raz gorzej i d... wołowa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mimsik 0 Napisano Luty 8, 2012 witam poproszę przepis na jabłecznik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mimsik 0 Napisano Luty 8, 2012 witam, jestem tu nowa, dziś pierwszy dzien na MM, znalazlam wreszcie diete , na której mozna jeść wszystko, a ja kocham żółty ser, makaron, chleb, poczytałam, nawet nie jest to takie trudne i mam tylko nadzieje ,ze zadziała! poza jabłecznikiem, to pytanie odnosnie tego co mozna połozyć na chlebek?chodzi mi o np.sojowe jakies cuda i mam nadzieję,ze pomożecie co? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Luty 8, 2012 Cześć Mimsik! Jabłecznik był na stronce, którą podał Maras, trzeba w dół przewinąć. A na chlebek można twaróg o%, jakiś dżemik bez cukru (może być z fruktozą), pastę z soi, pastę z fasoli, gorącą fasolę czerwoną z musztardą, warzywka wszelakie, chudą rybkę i pierś z kurczaka bez skóry (do 1,5% tłuszczu)... Tyle mi do głowy przyszło... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach