Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bezmyślna

Czy ojciec zdaje sobie sprawę z tego,że ma dziecko?

Polecane posty

Witam.Od września rozpoczynam naukę w klasie maturalnej. Dostaje 400zł alimentów,moja mama nie pracuje,wychowuje młodszą siostre,co za tym idzie na moje utrzymanie w większości łoży ojczym.Nie wypomina mi nigdy niczego,nie moge powiedzieć też że mi czegoś brakuje,ale dlaczego ma łożyć na mnie ojczym skoro ojciec ma jedo dziecko,czyli mnie i zarabia więcej niż on?Czy mam szanse starać sie o wyższe alimenty od ojca,i jak sie za to zabrać?

Gość takie tam duperele
Skoro ojczym Cię utrzymuje z dobrego serca nie ruszałabym ojca. Niby co chcesz tym zyskać? Ojczym poczuje się urażony jako mało zarabiający facet, a ojciec albo Cię oleje albo weźmie za sukę ciętą na kasę :(

Gość ty wiesz ckto
co za bzdura to powyżej! ojczym nie ma obowiązku , a więc prawnie wyglada to tak że ojciec ma bulić! on cie spłodził! niech płaci. a ojczyma nie urazi to raczej , poza tym ma na utrzymaniu siebie, Twoja mame i male dziecko ...

Gość gvebaebharbh
800zł na utrzymanie maturzystki to przeciez nie jest dużo. I sam jestes szmatą.

Gość ty wiesz ckto
no ale nie napisalaś własnie czy utrzymanie konrketnie czyli jedzenie ksiązki itp. czy to po prostu kieszonkowe

Gość . up .
dużo bo szmata nie płaci za mieszkanie pewnie

Gość . up .
i co ma do rzeczy maturzystka? koszty są takie same

Gość gvebaebharbh
mało, bo jest w klasie maturalnej, pewnie chodzi na dodatkowy angielski czy jakiś kurs maturalny, książki też swoje kosztują, itp. Śmieszny jesteś.

Gość . up .
ja zdałem bez żadnych kursów. a to że autorka jest debilką i się wcześniej nie uczyła to jej wina

Gość gvebaebharbh
angielskiego też się z książki sam nauczyłeś?:D:D:D

Gość ludzie kur#$$%%a
Napisała, że dostaje alimenty w wysokości 400 zł. (to nie kieszonkowe) Jak matka doda drugie tyle to i tak szału nie ma. Policzcie sobie ile kosztują podręczniki, czy ile miesięcznie idzie na dodatkowe lekcje z języka obcego (nikt mi nie wmówi, że w szkole można się nauczyć).. A kochający tatuś ma obowiązek alimantacji i tyle. Jesteś już chyba pełnoletnia, więc możesz sama założyć sprawę o podwyższenie, kosztów sądowych się za to nie płaci. Tylko pamiętaj, że on ma obowiązek alimentacji dopuki nie będziesz pełnoletnia, a potem jeżeli chcesz je dostawać, to musisz sie uczyć.

Gość . up .
i co dziecko ma kurwa brać większą część kasy co zarobi ojciec? niech się cieszy że nie śpi pod mostem

Gość . up .
tylko debile biorą dodatkowe godziny. ja bez nich zdałem lepiej niż ci co brali.

Gość gvebaebharbh
ciekawa jestem, jaka krzywda cię w życiu spotkała, żeś taki zawistny:D Pewnie sam machnąłeś dzieciaka i teraz bulisz alimenty:P

Gość Xavierne96
nie tylko debile . nie wiesz jaki jest poziom w szkołach to sie nie wypowiadaj. może jest w klasie matematycznej gdzie nauczyciele kłada lache na języki?

Gość gvebaebharbh
Dokładnie. Do tego dochodzą jeszcze ubrania, jakiś wyjazd na wakacje, studniówkę pewnie autorka też będzie miała, itp. Oczywiście, można podawać dziecku do jedzenia sam chleb z pasztetem i ubierac w ciuchy po kuzynkach, a potem gadać, że jego utrzymanie kosztuje 100zł miesięcznie, ale to nie o to chodzi.

Gość . up .
przy takim poziomie matur tylko debile nie zdają

Gość Xavierne96
albo nie zdał matury i podjudza tutaj żeby ludzie nie brali dodatkowych godzin :D poza tym kursy są świetne, można poznać ludzi nauczyc sie czegos wiecej...a ty kootasie widać zazdroscisz

Gość gvebaebharbh
Ja chodziłam na kurs z matematyki, bo byłam w klasie z podstawową, a potem w trzeciej przyszło mi do głowy zdawać rozszerzoną. Maturę z matmy zdałam bardzo dobrze, więc debilem nie jestem.

Gość . up .
to co ojciec ma jeść pasztet, żeby córuni szmacie żyło się lepiej?

Gość gvebaebharbh
Ona się na świat nie prosiła, spłodził dziecko to niech teraz poniesie odpowiedzialność.

Gość . up .
napisałem chyba że zdałem lepiej od takich debili jak wy

Gość Xavierne96
zresztą wiadomo też jacy są nauczyciele pazerni... mało nie zarabiają (zważywszy na czas urlopu płatnego) na kursach zarabiają lepiej,więc specjalnie olewają w szkole by dzieciaki musiały chodzić na kurs. Miałam pierdoloną nauczycielke niemieckiego hrabine kurva która pierdoliła pol lekcji o swojej wycieczce do Szwajcarii że nikogo na to nie stać z nas parobów i że jadła ser fondue i tak gadała zamiast przygotowywać kilka osób do olimpiady!! kurva w dupie miała olimpiade

Gość . up .
to niech kurwa kupi sobie broń za 800zł i strzeli sobie w łeb

Gość gvebaebharbh
lepiej dla świata będzie jak ty sobie kupisz tą broń:) Mogę zasponsorować:P

Gość . up .
ok. wyślesz mi pocztą?

Gość gvebaebharbh
skąd. Przyjedź i sobie strzel przy mnie:P

Gość Xavierne96
a gosc jakies kompleksy chyba :o to nie kobiety rzucają nasieniem na prawo i lewo wiec nie faceci łożą na utrzymanie potomstwa

Gość ludzie !!!!
ale jesteście zawistni i tępi!!! Pomyslcie jak czuje sie ta dziewczyna czytajac takie teksty, wyzwiska! Prosiła o konkretną poradę, tyle wpisów, żaden na temat! Dziewczyna mysi jak pomóc rodzinie, sobie a Wy na nią bluzgacie. 400 zł alimentów na dziecko??? to prawie nic... tez chciałabym tak, mieć dziecko i płacić cztery stówy miesięcznie i finish. Dziecko kosztuje o wiele więcej, oczywiście że powinnaś się starać o wyzsze alimenty, może poszukaj w google jakie powinnaś podjąc kroki bo ja się na tym nie znam i nie przejmuj sie tymi bezmyślnymi komentarzami powyżej, to ludzie puści którzy nic w życiu nie osiagneli, nie mają się czym zająć tylko plują jadem na forach internetowych.

Gość wcfklmC
nie szkoda ci kasy żeby mu sponsorować broń? sznurek jest tańszy