Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaaalenstwo

wózek espiro vector pro- co o nim sądzicie?

Polecane posty

Gość maaaaaaaaalenstwo
My korzystamy z tego wózka już ponad rok i żadne awarie nam sie nie zdarzyły. Ale faktem jest że przy upałach dziecko sie poci a zimowa wkładka zsuwa sie razem z dzieckiem i to chyba tyle jeśli chodzi o wady. Co do wąskiego siedzenia to mojej córeczce nie przeszkadza

Interesuje mnie ten wózek.. jednak mam pytanie do osób posiadających to cudo... Czy on rzeczywiście jest tak chamsko niski jak na filmikach z prezentacją? Ta babka ma gondolę na wysokości kolan :o

Gość Afwgwrh
Widzialam ten wózek na żywo. Taki nieduży bardzo. Sama kuię ESPIRO EVO bo gondolę ma większą i spacerówkę- siedzisko super duże!

Gość Afwgwrh
jest dość niski... EVO jest wyższy.

Gość Afwgwrh
Polecam szersze siedziska. Co z tego, że w wakacje jak jest ciepło dziecko się mieści jak wystarczy ubrać grubą kurtkę i dziecko się nei może poruszac. Wcześniejszy wózek miałam niewiele węższy od espiro evo ale zdecydowanie szerszy od vectora i ubranie kurtki liczyło się z tym, że dziecko nie mogło się w wózku poruszać. Ani rękoma, ani się wychylić odrobinę-nic :/

Gość maaaaaaaaalenstwo
Co do wysokości to szczerze nie wiem ;) jestem niską osobą więc dla mnie nie ma to znaczenia. Myślę, że warto obejrzeć go na żywo. Dla nas decyzja o jego kupnie była podyktowana głównie wagą- był lżejszy od kilku innych, które ogladaliśmy. A i jeszcze warto dodać, że składa się gorzej niż np. Jedo fynn.

Dzieki dziewczyny ;) Czyli jednak jest niski. Ja jestem chyba raczej średniego wzrostu (168) i lubię wózki wysokie- łatwiej dziecko wyjąć chociażby. Szkoda, bo wózek na pierwszy rzut oka wydaje się fajny...

Gość marcowa mama 2013
Dzięki za tak szybkie odpowiedzi.:) Po ich przeczytaniu będę jednak rezygnować z vectora pro, bo zależy mi żeby dziecko pojeździło takim wózkiem jak najdłużej, a z tego co widzę to zimą może się zacząć kłopot z wygodnym korzystaniem z siedziska w spacerówce. Kupię albo gtxa albo enzo evo - ostateczna decyzja zapadnie w sklepie.;) Szkoda tylko, że w evo nie można zmieniać położenia spacerówki, jest to duży minus tego modelu.

Gość marcowa mama 2013
Dzięki za szybkie odpowiedzi.:) Po ich przeczytaniu, stwierdzam że nie zdecyduję się na model vector pro, bo zależy mi żeby dziecko jak najdłużej korzystało z takiego wózka, a z tego co piszecie to wąska spacerówka vectora zimą może się nie sprawdzić. Kupię gtxa lub enzo evo - ostateczna decyzja zapadnie w sklepie. Szkoda tylko, że w enzo nie można zmieniać kierunku spacerówki, a z kolei do gtxa pasuje jedynie fotelik Enzo Multi B. Chcieliśmy z mężem kupić fotelik maxi cosi cabrio fix ze względu na super noty w kwestii bezpieczeństwa. Akurat Vector Pro miał do niego adaptery. Czy któraś z Was używała fotelika Enzo Multi B i jak go oceniacie?:)

Gość Fabio2012
Espiro vectro pro wyglada swietnie, ja tez zastanawiam sie nad jego zakupem, a konkretnie spacerowki, mam obecnie mutsy singel spok, ale jest duzy i dlatego szukam innego wozka.

Gość jaaaaaaaaaaaaajaja
Podbijam temat

Gość cytrunia333
Ja posiadam ten wózek 10 miesięcy. Jestem z niego mega zadowolona. Gondole uzywałam 4 miesięce. Jest jasna w środku co dla mnie było ważne bo dobrze widać dziecko i pewnie lepiej mu się spało niż w wózkach które mają ciemne obicie. W gondoli można podnieść zagłówek dzięki czemu ciekawski maluch ma lepszy widok na świat. Co do spaceróki to jest poprostu wspaniała. Dwu-kierunkowa z 3 stopniąwą regulacją wysokości, pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa z nakładkami, i mega cudowny daszek. W pozycji siedzącej sięga prawie do pałąka więc gdy wiał silny wiatr dziecko było osłonięte. Słyszałąm wiele opini o tym, że spaceróka jest wąska i dziecku jest ciasno! Mój synek nie należy do najmniejszych waży 12 kg a ma 10 miesięcy i w dodatkowym śpiworku i kombinezonie swobodnie sobie siedział i nigdy nie zauważyłam żeby miał ciasno. Przednie koła z możliwością blokady, hamulec. W zestawie plecak z matą do przewijania, moskitiera, folia przeciwdeszczowa, osłonki na nogi do gondoli i spacerówki, pompka sdo kół. Jak dla mnie super za te pieniądze. Obecnie jestem na etapie zmiany wózka ze wzglęcu na porę roku oraz wiek dziecka, ten musze sprzedać. Może jeste ktoś chętny? Kolor turkusowy kupiony na przełomie marzec/kwiecień 2012 w Smyku z gwarancją. Wózek w stanie idealnym - NIGDY nie składany bo mamy duży samochód i wózek wchodził cały bez składania:) Jedynie napis na stelarzy zaczął się ścierać więc poprostu usunęłam go. Ale nie ujmuje to w uzytkowaniu wózka. Pozdrawiam

Gość Nowakosa
Witam! Używam wózka Vector Pro od grudnia 2012. Jak na razie nie mam poważniejszych zastrzeżeń. Dużo spaceruję z moim dzieckiem po tzw. trudnym terenie; duże pompowane koła sparwdzają sie rewelacyjnie, wózek jest też bardzo zwrotny - mozna sterować jedną ręką, gondola jest stabilna. Plecak jest świetny, wyposazony w przewijak, pojemny a w razie "awarii" sam może służyć za przewijak, gdy się go rozsunie do końca. Dodatkowy plus to odblaski i kieszonka w pokrowcu gondoli. Minus za materiały. W środku materiał szybko sie mechaci, a z zewnatrz wózek wyglada na "nieuprasowany" Wydaje mi się, że wózek jet przeznaczony dla aktywnych mam, dla których liczy sie wygoda użytkowania, niewielie rozmiary i funkcjonalnośc wózka, a wyglad jest sprawą drugorzędną.

Gość olololaaa
a jakiej wysokosci jest wozek ? mam 170 cm i nie wiem czy nie bedzie za niski

Gość sandi0130
hej, ja mam 170 cm i rączka wsunięta (bo można ją jeszcze wysunąć) sięga mi do pępka (100 cm od ziemi) ale i tak wysówałam ją dodatkowo jeden ząbek.

Gość olololaaa
nie wiem sama co mam wybrac ;( to moje pierwsze dziecko termin na początek maja zastanawiam się nad http://allegro.pl/espiro-vector-4w1-parasolka-folia-film-i3114158393.html http://allegro.pl/3w1-super-lekki-wozek-vector-pro-espiro-dodatki-i3124904854.html lub http://allegro.pl/grander-3-w-1-i3106770685.html espiro boje się ,ze bedzie dla mnie za niski a o granderze różnie piszą,ze kiepskie wykonanie itp :/

Gość sandi0130
ja tego pierwszego nie miałam więc się nie wypowiem..jedyne co to ma małe kółeczka przednie więc jak dla mnie odpada. Co do Espiro Vector Pro mam turkusowy i byłam bardzo zadowolona (obecnie mam spacerówkę parasolkę bo mały ma 11 miesięcy) wszelkie spekulacje odnośnie materiałów i tp oraz że spacerówka jest wąska to dla mnie dziwna sprawa bo ja byłam jak pisałam mega zadowolona. Godnola jest mała to fakt ale rodzisz na wiosnę ja ja i sama zobaczysz że to że w środku godnola jest biała to atut, dziecku na pewno świetnie się śpi, poza tym Ty jako mama nie będziesz miała problemu z dopatrywaniem dziecka. Po 4 miesiącach przeniosłąm malca do spaceróki bo był sierpień i było mega gorąco a mi szkoda było synka że nawet wiatr go nie owiewa w te 35 stopniowe upały. Budka w spaceróce jest bardzo duża i można zakryć dzicko w razie wiatru czy deszczu. Dodatkowo odpinałam sówka od tyłu budki jak świeciło mocno słońce i ustawiałam budkę przed dzidzią. Co do materiału jedyne co to materiał w gondoli trochę się mechacił bo mały kopał ale wyjełam ją uprałam i wygoliłam maszynką więc śladu brak. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Co do wzrostu to już pisałam ja mam dokładnie 169,4 cm wzrostu i nigdy nie odczułam żadnego dyskomfortu.

Gość olololaaa
a przeszłaś na parasolkę ot tak po prostu dla czy dlatego,że mały się juz nie miescił? ja właśnie spacerówki tej od vector pro chciałabym uzywac jak najdłużej (mój maluch będzie mial w grudniu/marcu 7/10 miesięcy i chyba zdaje mi się,że ta była by lepsza na śnieg niż parasolka choc szczerze nie mam o tym bladego pojęcia ) poza tym widziałam niektóre mamy wożące własnie w tych normalnych spacerówkach nie parasolkach całkiem duze juz maluchy nawet 1.5 roku a nie wiem czy w vectorze bede miala taka mozliwosc

Gość ghjhjhik
ładniejszy i lepszy jest Espiro Enzo Evo

Gość olololaaa
tak tylko dysponuje budżetem 1500 zł i chce w tej kwocie wozek 3w1

Gość sandi0130
ola ja przeszłam na parasolkę tydzień temu. Kupiłam ją bo strwierdziłąmże swojego vectora sprzedam. całą zimę przechodziłam w Espiro spacerówce do której dokupiłam śpiworek i byłam bardzo zadowolona bo ma duże pompowane zwrotne koła. jest wąska więc wszędzie się mieści. A mały nawet w kombinezonie + śpiworku miał miejsce aby się poruszać. Przeszłam na spacerówkę jakpisałam dlatego że miał tepszy przepływ wiaterku w lato choć jak zaprowadzałam małego do mamy to kazała mi wkładac go w gondolkę:) bo bała się że jemu jest nie wygodnie w spacerówke. Mały mieścił się spokojnie do gondoli. Szkoda że tu nie da się wrzucić zdjęć to bym ci pokazała jak wyglądał w głębokim, spacerówce w lato i teraz w zimę.

Gość olololaaa
możesz wyslac fotki na paulina.m5@o2.pl z chęcią zobaczę :) a znalazłam jeszcze espiro gtx 2012 ale opini o nim jak na lekarstwo...

Gość sandi0130
zdjęcia wysłane:)

Gość patpatrys36
a czy ktoś może mi powiedziec cos o spacerówce w espiro vector pro? czy zmieszcze w niej np.2latke? czy nadaje się tylko np. do pierwszego roku zycia dziecka

Gość sandi0130
Sapcerówka ma 32 cm szerokości. Dużo osób pisze że to mało, ale wątpie żeby Twoja 2 latka miała taką dużą pupę żeby się do niej nie zmieścić. Z tego co wiem wózek przeznaczony jest dla dzieci do 3 roku życia więc tak. Podnuzek regulowany, wiec swobodnie dziecko siedzi nie obcierając nogami o ziemię. moim zdaniem najlepiej jedż np. do smyka i przymierz dziecko a bedziesz pewna. Pozdrawiam

Gość raissa0001
a ma ktoś może w używaniu wózka espiro vector pro new 2013? to jest nowsza wersja tego o którym czytam tutaj na forum opinie. Różni się dużo od starszej wersji? wizualnie to kolorem stelaża (popiel) a poza tym wymiarami lub czymś innym? z góry dzięki za odpowiedzi

Gość gość
Właśnie przeprowadziłam rozmowę ze sklepem nt nowego Vecora Pro 2013- oprócz kolorystyki stelaża, materiału wózka i innej torby (chwała im za pozbycie się plecaka!) nie różni się niczym. Sama właśnie mam zagwozdkę czy wybrać właśnie ten model czy może Bebetto Nico+. Co do Vectora przemawia do mnie megałatwe wypinanie gondoli, którą będę musiała taszczyć na piętro w bloku. Z porownaniem ciężaru do innych wózków- jest lekki (aw porównaniu do TAKO Warrior- MEGAlekki ;) Co do szerokości spacerówki- jest porównywalna do innych wózków. I powiedzmy sobie szczerze- za te pieniądze jest to bardzo przyzwoita propozycja.

Gość Mon27
Oglądałam wózek espiro vector pro w sklepie. Jest bardzo zwrotny, łatwo się składa, ładnie wygląda tylko niepokoi mnie szerokość spacerówki. W porównaniu z innymi wózkami jest jakby płytka i wąska... Chciałam obejrzeć w sklepie espiro gtx ale niestety nie mieli go w ofercie. Bardzo proszę o info dotyczące gtx bo w grę wchodzi jedynie zakup przez internet. Znajoma sobie bardzo chwali, a może któraś z Was zwróciła uwagę na coś szczególnego?