Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ropiejace oczko.

Majej córce ropieja oczka. Jak pielegnowac?

Polecane posty

Gość Ropiejace oczko.

Córcia ma 3 tygodnie jak mam jej pielegnowac to ropiejace oczy? Slyszalam ze sol fizjologgizne jest dobra ale jak przemywac? zaczynajac od kacika czy od zewnetrznej strony oka? Z gory dzkuje za pomoc.

Gość gały
wyliż jej gały LOL

Gość Ja od samego początku
przemywam córce po kąpieli oczka solą fizjologiczną. Nasączasz wacik i przecierasz w kierunku od zewnętrzego w stronę noska.

Ja też miałam ten problem, choć jak mały miał już jakieś 2 miesiące. Przemywałam najpierw samą wodą przegotowaną (do każdego oka osobny wacik!), apotem kupiłam sól fizj. a aptece + krople, którymi zakrapiałam mu oczka kilka razy dziennie. Tylko jedne krople są w aptece bez recepty (powiedziano mi, ze są łagodne, bo te na receptę to już mocniejsze, więc po co ładować malemu mocne, skoro może pomoga te łagodne). Najpierw bałam się zakrapiać mu oczka, ale jakoś udawało mi się - jak kropla spadła na powieki to machnęlam wacikiem, aby ją lekko strącić w do oka. Nie zawsze mi się udalo trafić kroplą prosto do oczka, ale uznałam, ze coś tam na pewno spłynie. Po ok. 4 dniach ropienie przeszło.