Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość askjdhjhagsdjhagsdjhaG

tradycyjne polskie przepisy- obiad dla noego faceta:)

Polecane posty

no i mam. nowego fcaeta. który lubi jedzienie bardzo tradycyjne. ja lubie pokombinowac a on srednio:) a chciałabym cos dla niego ugotowac. polecicie cos?

Gość burg-brag
na początek zrób lewatywę i plukanie żołądka :)

Gość jgfjf
Noe? jakis nowy typ faceta? Zrob mu schaboszczaka z pyrami, dobrze ze lubi tradycyjne zarcie nie bedziesz musiala sie wysilac.

taaaa dzieki za pomoc, kurcze a myslalam ze mi pomozecie.

Gość purpura_to_moj_płaszcz
To zrób tego schabowego, ale jakoś inaczej. Np zapiecz kotlety w piekarniku z serem i pomidorem. Do tego ziemniaki z wody i np. sałątka grecka jako alternatywa dla zasmażanej kapusty. I do picia jakies dobre piwo, np. Ciechan pszeniczny lub miodowy.

nie no sluchajcie ja chcialam cos trudniejszego. ja umiem gotowac i robie to bardzo dobrze. chcialam poznac jakies ciekawe przepisy na tradycyjne dania. no kotleta z ziemniakami i kapusta czy surowka czy cos takie no to bez przesady poitrafie. chcialam cos ekstra a jednak tradycyjnego:)

Gość 55885588
Noego będziesz gościć na obiedzie??! Oj to musisz się postarać 🌻

To zrób pieczeń. Np. pierś indyka nadziewaną szpinakiem i rokpolem.

Gość mnie rozpierdalają
rolade z kluskami sląskimi

no rolada i pieczen juz mi sie podobaja:):):):)

Inna fajna potrawa (ale to jest trudne), to luzowany kurczak pieczony. Nigdy nie robiłam, bo pewnie nie będe umiała wyjąć kości, ale efekt musi być fajny.

Gość zrób
kurczaka z 40 czosnkami bardzo dobre ale bedzie potem niezły posmak zeby sie całować ;P A NA POWAŻNIE zrób szaszłyki z miesiwa po staropolsku z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem pyszotka

Gość Asianka.....
Np bitki z udźca z indyka, podsmażasz , wrzucasz do brytfanki z dużą ilością cebuli i garścią grzybów suszonych, podlewasz wodą, dajesz przyprawę do indyka, dosmaczasz, dusisz i masz fajne danie. Podobnie można zrobić bitki z łopatki bez kości. Zamiast grzybów można wlać kupny sos grzybowy.

Gość pissing37
powiem co ja kilka lat temu dla dziewczyny na pierwszy obiad ugotowałem: zupę pomidorową ze świerzymy pomidorami i ziołami +makaron własnej roboty, golonkę zapiekaną (bez tłuszczu i kości) w winie, paprykę faszerowaną z pieczarkami (farsz był z bajerami i podczas gotowania dopiero się ścinał:) do tego młode ziemniaczki z koperkiem i kilka surówek i na deser sernik krakowski z lodami i owocami w syropie (ser do sernika własnej roboty) .. :)

Gość podrywam kafeterianki z pasją
Kotlety mielone, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapuchy :classic_cool:

Moim zdaniem nie ma co faceta uczyć tego że będzie wszystko tak jak on sobie lubi :p z takiego oszukiwania nic dobrego nie wyjdzie. Można najwyżej czasem ugotować coś co lubi, ale tak jak Ty to robisz a nie wszystko jak sobie pan i władca życzy :p a jeśli on ma takie wymagania od samego początku to cienko to widzę :p

Gość podrywam kafeterianki z pasją
A co ma mu napluć do jedzenia dać brudne sztućce i go zwyzywać to przecież początek znajomości kobita chce wypaść jak najlepiej i to się chwali :D