Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nozyczkib

parkowane-problem

Polecane posty

Gość nozyczkib

hej, mam prawko 4 lata, ale jezdzilam tylko zarz po zdaniu egzaminu i teraz znow wracam do jazd, chce opanowac jazde samochodem, do perfekcji!:P mam problem z parkowaniem, np jak parkuje prostopadle przodem i zaparkuje za blisko samochodu np z lewej stony, to juz aczynam panikowac i nie wiem w ktora strone zaczac krecic:O czy tylko ja tak mam?wkurza mnie to strasznie, wiem, ze musze cwiczyc, no ale moze jest jakis sposob na opanowanie tego? wiem, ze z jazda tylem jets jakdo przodu, chcesz jechac w prawo-krecisz w prawo, w lewo-to w lewo, ale przy tak bliskich odlegloscilach to juz sie nie sprawdza i wtedy glupieje. dzis jechalam i raz po raz wpadlam w dziury w jezdzni, tata sie wkurwil na mnie, a ja nawte jak staram sie je omijac, to i tak w nie wpadne, nie wiem gdzie mam kola:O

Gość nozyczkib
cwiczyc to ja moge z tata:)

Gość mappa
stwórz sobie taki " problem " w znanym otoczeniu i ćwicz do skutku :)

jedynie praktyka Ci pomoże. wykup sobie kilka godzin jazd doszkalajacych - tam ci powiedza, co zle robisz - bo trudno Ci pomoc na podstawie Twojego opisu

Gość nozyczkib
troche sie obawiam, ze w koncu przypierdziele w ktorys samochod jak zaczne tak krecic bez logiki:P:O chce sie nauczyc i prosze ojca o wytlumaczenie, ale dla niego to chyba takie oczywiste, ze nie wie jak to wytlumaczyc:D do tego mam problem oczywiscie z okresleniem odleglosci i zawsze mam wrazenie, ze przyjebie swiatlem w samochod obok,a oczywiscie spokojnie przechodzi, pewnie jest tam jeszcze z pol metra wolnego, a ja oczywiscie mysle, ze to JUZ!:P:O

wiec czemu negujesz pomysl z lekcjami u instruktora? skoro ojciec nie wie jak Ci wytlumaczyc zdaj sie na profesjonaliste, ktory wie jak uczyc. Kilka jazd doszkalajacych dla przypomnienia, a potem mozesz z ojcem trenowac.

Gość nozyczkib
bo jazdy sa tak cholernie drogie, nie mam kasy na to.

Gość mappa
też mam problem z określeniem odległosci , do tego mam samochód ze wzmocnioną osia i jak nie jest obciązony to tył samochodu jest wyżej i nic nie widze , koszmar :)

Ale nikt nie mówi o kolejnym 30 godzinnym kursie. Ale jeśli nie chcesz to musisz liczyć na siebie. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć jak kręcić kierownicą, bo również jak Twój ojciec uważam, że tego nie da się wytłumaczyć. Robię to intuicyjnie i nie zastanawiam się jak kręcę. Ale oczywiste chyba jest, że jeśli masz blisko samochód z prawej to nie możesz dokręcać bardziej na prawo, bo rzeczywiście przypierdzielisz. W takiej sytuacji najlepiej wycofać powoli i wjechać prawidłowo jeszcze raz. Jak za bardzo będziesz kombinowała poprawiając to rzeczywiście nie najlepiej może się to skończyć jeśli właściwie nie wiesz co robisz.

Gość mam dzisiaj pecha.....
Ja w piątek odebrałam prawko, a we wtorek jadę z koleżanką do centrum miasta i boję się parkowania o.O

Gość nozyczkib
ale jelsi jestem blisko samochodu z lewej strony i chce od niego troche odbic to w takich krotkich odleglosciach wlansie odbija sie krecac w tym przypadku w strone samochodu, czyli lewa, prawda? bo jak dam w prawo, to przypierdzeiele.

Problem całkiem normalny. Ja dopiero po 2 latach mogłam spokojnie parkować, a teraz bez problemu zaparkuję tam gdzie niektórzy mówią, że się nie da. Spokojnie, trening czyni mistrza. Parkuj w miejscach, gdzie czujesz się swobodnie (dość miejsca, nikt nie patrzy "z zaciekawieniem" grrr... jakie to okropne uczucie, no i nie ma ewentualnych świadków ewentualnego stuknięcia drugiego auta) nawet jeśli oznaczałoby to przejście dodatkowych metrów, kilometrów;) z auta i do auta. I nie daj się ponieść nerwom tylko dlatego, ze inni się denerwują. Masz prawo do strachu i błędów. Każdy tak zaczynał.