Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwkowa mamusia:*

moje dziecko pomozcie

Polecane posty

Moja córka ma 8 msc. 15 sierpnia wyszły jej od razu dwie dolne jedynki. Sa to jej jak na razie jedyne zeby. Ale do rzeczy, ona wszystkim sie krztusi chyba ze ma owoce ze słoiczka to nie. Ale co bym jej nie dała czy ciastko ryzowe czy miśkopty specjalnie dla dzieci w jej wieku to raz uda sie jej ładnie zjesc a innym tak jak dzis prawie sie udusiła. Co ja mam robic? Przeciez nie moge jej podawac tak długo samych papek do jedzenia,a dodam ze wczesniej jadła lepiej tez sie zdarzyło jej zakrztusic ale teraz to juz tragedia.

Może za dużo sobie wpycha do buzi?? Mój syn tak właśnie robił i też się krztusił. Nie dawałam mu więc nic jeść do rączki po za chrupkami tylko karmiłam go ja kontrolując ile ugryzie. Teraz ma prawie 11 miesięcy, 5 ząbków i już jest dużo lepiej. Jak weźmie za duży kawał to wypluje. Chyba musisz to przeczekać.

Dokładnie tak jest, ale jak daje jej po kawałku to jest krzyk, ona chce wszytko sama robic łacznie z jedzeniem i wpycha od razu do buzi. A jak chce jej wyjac z buzi np, ciastko to zaciska usta i szybko połyka, no i sie krzstusi.

Mój też się tak złościł, więc dawałam mu chrupki kukurydziane bo tym się nie krztusił. Resztę mimo protestów dostawał z mojej ręki. Musisz przeczekać, za jakiś miesiąc już powinno być lepiej :) Pozdrawiam

Gość skoro nie ma jeszcze zębów
to jak ma się nie krztusić. Na ogół w 8 miesiącu dzieci mają juz więcej niż 2 ząbki i to dla nich jest takie jedzonko. Ty na razie dawaj paki dopóki ząbki nie wyjdą. Samymi dziąsłami nie pomemła przecież