Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhhhha

czy przyjma mnie na studia dzienne?

Polecane posty

Gość yhhhha

chce isc na socjologię...na uniwerku zostało jeszcze ponad 40 miejsc, wiec jest drugi nabor na ten kierunek (raczej mało osob wybiera ten kierunek) boje sie ze mnie nie przyjma 😭

Gość yhhhha
moje wyniki z matury polak 50% matma 38% anglik53%

Gość gfgffgttr
takie wyniki to 60-80 miejsce na 80 możliwych daje ci tak 70 pozycje z takimi wynikami

Gość yhhhha
warminsko mazurski

Gość po socjologii
zasilisz szeregi bezrobotnych..

Gość yhhhha
trudno;)

A jakie miałaś oceny z przedmiotów,które są brane pod uwagę podczas rekrutacji na te studia?. Filozofia, Geografia, Historia, Język łaciński i kultura antyczna, Język polski, Język obcy nowożytny* Matematyka Wiedza o społeczeństwie Z tych przedmiotów wybierasz sobie 3 które mają być brane pod uwagę podczas rekrutacji.

Gość yhhhha
polak, matma i jezyk :D

Gość ja dojezdzam ok 45km
a czemu na tak debilny kierunek idziesz jateraz tez zaczynam 1 rok na UWMie ale na nieco madrzejszym kierunku :P

1. Administracja - studia pierwszego stopnia - Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Ełku 2. Bioinżynieria produkcji żywności (makrokierunek) - studia pierwszego stopnia 3. Biologia: 3.1. - sp. zarządzanie zasobami przyrody, sp. biologia ogólna - studia pierwszego stopnia; 3.2. - biologia - studia drugiego stopnia 4. Budownictwo - studia drugiego stopnia 5. Dziennikarstwo i komunikacja społeczna - studia drugiego stopnia 6. Edukacja techniczno-informatyczna - studia pierwszego stopnia 7. Energetyka - studia pierwszego stopnia 8. Filologia: 8.1. - sp. nauczycielska w zakresie języka niemieckiego, sp. nauczycielska w zakresie języka rosyjskiego, sp. filologia germańska, sp. filologia rosyjska - studia drugiego stopnia; 8.2. - sp. nauczycielska w zakresie języka niemieckiego, sp. nauczycielska w zakresie języka rosyjskiego i języka angielskiego, sp. filologia germańska, sp. filologia rosyjska, sp. filologia rosyjska z jęz. angielskim - studia pierwszego stopnia 9. Filologia polska - studia pierwszego i drugiego stopnia 10. Filozofia - studia pierwszego i drugiego stopnia 11. Historia - studia pierwszego i drugiego stopnia, 12. Informatyka - studia drugiego stopnia 13. Inżynieria bezpieczeństwa - studia pierwszego stopnia 14. Inżynieria chemiczna i procesowa - studia pierwszego stopnia 15. Inżynieria środowiska - studia pierwszego stopnia 16. Matematyka: 16.1. - sp. matematyka stosowana - studia drugiego stopnia 16.2. - sp. matematyka stosowana, sp. nauczycielska w zakresie matematyki i fizyki, sp. nauczycielska w zakresie matematyki i informatyki - studia pierwszego stopnia 17. Mechanika i budowa maszyn - studia pierwszego i drugiego stopnia 18. Mechatronika - studia pierwszego stopnia - Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Ełku 19. Nauki o rodzinie - studia pierwszego i drugiego stopnia 20. Ochrona środowiska - studia pierwszego stopnia, Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa 21. Ochrona środowiska - studia pierwszego stopnia, Wydział Ochrony Środowiska i Rybactwa 22. Ogrodnictwo - studia pierwszego stopnia 23. Pedagogika: 23.1. - sp. pedagogika szkolna z animacją kulturalną - studia pierwszego stopnia - Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Ełku 23.2. - sp. pedagogika szkolna z przedsiębiorczością - studia drugiego stopnia 24. Pielęgniarstwo: 24.1. - studia pierwszego stopnia - Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Ełku 24.2. - studia drugiego stopnia 25. Politologia - studia pierwszego stopnia 26. Prawo kanoniczne - jednolite studia magisterskie 27. Rolnictwo - studia pierwszego stopnia 28. Rybactwo - studia pierwszego stopnia 29. Socjologia - studia pierwszego stopnia 30. Stosunki międzynarodowe - studia pierwszego stopnia 31. Technika rolnicza i leśna - studia pierwszego i drugiego stopnia 32. Technologia żywności i żywienie człowieka - studia pierwszego stopnia 33. Teologia - jednolite studia magisterskie, 10 i 12 sem. 34. Towaroznawstwo - studia pierwszego stopnia 35. Zarządzanie i inżynieria produkcji - studia pierwszego stopnia 36. Zootechnika - studia pierwszego stopnia tyle kierunkow, a Ty wybralas prawie najglupszy (glupsze jest tylko prawo kanoniczne :P)

Gość yhhhha
bede robić w miedzy czasie technika :P a wyksztalcenie zawsze sie przyda :P a Ty na co idziesz?

Gość yhhhha
sory, ale wątpie czy przyjmą mnie na pozostałe kierunki :D

to sie zdecyduj, bo skoro ciezko Ci bylo zdac mature, to nie bierz na siebie zbyt wiele ja ide na budownictwo a co do innych kierunkow - skoro robia dodatkowy nabor, znaczy sie, że było mało chetnych i przyjma pewnie nawet ze slabymi wynikami, jak Twoje po socjologii nie ma pracy, zniszczysz sobie zycie.

Gość yhhhha
Ej nie przesadzaj z tym zniszczeniem życia :) Tak jak mowie, bede jeszcze chodziła do policealnej by miec zawód.

Gość yhhhha
Ty bedziesz dojezdzać? czy mieszkać w olsztynie?

bede dojezdzac bo mieszkam w okolicach lidzbarka warm. Skoro policealna da ci zawod, to na co socjologia, ktora jest do niczego niepotrzebna? Mam znajoma ze szkoly - zawsze prymuska, sprytna i madra dziewczyna, najlepsza w szkole byla - poszla na socjologie, bo sie tym interesowala, chociaz kazdy jej odradzal. skonczyla ja z samymi piatkami. minelo 3-4 lata a ona pracuje w sklepie....... moze sprobuj towaroznastwo? albo technologia zywnosci? a jak juz ma byc humanistycznie to moze stos. miedzynarodowe? wszytsko jest lepsze od socjologii :D

E tam, pierniczycie, sporo moich znajomych skończyło socjologie i jakoś sobie radzą... A nie jest tak, że jak kończy się inny kierunek, coś z "międzynarodowy" w nazwie, to jest super i pracodawcy sami się zabijają o absolwenta... Jeśli ktoś jest ambitny i przedsiębiorczy, to znajdzie fajną pracę i po socjologii, i po technologii drewna i po stosunkach międzynarodowych - a jeśli jest leniuchem, to choćby studiował prawo, to i tak nic z tego nie będzie...:P

Gość haha akurat technologia
drewna to jest bardzo dobry i przyszlosciowy kierunek i mozna naprawde niezle zarabiac - moja kolezanka po TD ma kilka tydiecy - pracuje w jednej z wiekszych firm drzewnych w PL, wzieli ja bez doswiadczenia, bo malo takich osob i ona ma sie tam naprawde niezle