Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kelcccckaa

Butelki 125 czy 260 ml? prosze doradźcie

Polecane posty

Gość kelcccckaa

Witam. Dzidzie będe karmiła od dnia narodzin butelką w związku z tym mam pytanie. Planuje kupić taki sterylizator http://allegro.pl/wyprzedaz-avent-sterylizator-mikrofalowy-i1761174500.html i mieć wszystkie butelki na miejscu. Największa butelka wchodzi tam 260 ml i zastanawiam sie jakie właśnie powinnam kupić dla dzieciaczka : 125 ml czy 260 ? Jest sens kupować te mniejsze czy od razu większe ? Bo chyba te smoczki dla noworodków też pasują do tych butelek 260 ml?

Kup jedną mniejszą reszta duże. Ta mala będzie do herbatki później. Moim zdaniem nie ma sensu kupowac więcej niż 3 butelki bo po co? Przecież je trzeba umyć po każdym karmieniu żeby mleko w nich nie skisło. Jestem też sceptycznie nastawiona do sterylizatorów i takich innych gadżetów. Przelewałam wrzątkiem po każdym umyciu przez 1 miesiac, potem raz w tygodniu. Teraz już tylko myje.

Na początek kup 125ml, tak jak wiosenna pisze, później będzie na herbatkę. Z mniejszej wygodniej karmić takiego malucha. A smoczki pasują i na małe i na duże butelki.

dziewczyny mają rację, nie szalej tylko z tymi butelkami, bo ja nakupiłam komplet 5szt i niestety synek nie chciał tego smoczka. Całe szczęście lovi pasował to tych butelek, więc wymieniłam. A sterylizator, moim zdaniem, rzecz zbędna