Gość kasia164 Napisano Sierpień 21, 2011 Witam, proszę o radę otóż moi rodzice mają duży dom w którym mogą pomieścić spokojnie 3-4rodziny. Znajduje się on 80 km od dużego miasta, gdzie łatwiej byłoby mi znaleźć pracę. W przyszłym roku planujemy wziąć ślub i mamy dylemat. Mój narzeczony obecnie pracuje w tym dużym mieście, w tym rroku dostał umowę na stałe, lecz nie wiąże równocześnie przyszłości z tą pracą. Ja natomiast we wrześniu ukończę studia dzienne i będę dopiero szukać pracy. Mam dylemat,czy mieszkać w tym dużym mieście, może dostalibyśmy kredyt na małe mieszkanie, ale nie koniecznie bo narzeczony starał się rok temu i dostał odmowę, wiec możnabyloby wynajmowa, ale za bardzo nam się to nie widzi,gdyz jest to tak samo drogie i nieoplacalne przedsiewziecie. Staramy sie szuakc oboje pracy na miejscu ,tu gdzie dom rodzicow, narazie bez skutku. chcielibysmy tak naprawde zamieszkac jednak w domu rodzinnym z kilku powodow: szkoda tak duzego łądnego domu marnowac, rodzice sa ludzmi starszymi i trzeba im pomagac w prowadzeniu tego domu, poza tym nie przepadam za duzym miastem. dylemat jest taki,czy mamy stad oboje dojezdzac do pracy te 80 km dzien w dzien w 2strony i meiszkac w tym domu,czy meiszkac w duzym miescie. Dodam, że nie mamy dzieci i oboje mamy po 24 lata. Bardzo proszę o doradzenie mi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach