Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kmnl

Czy to astma??

Polecane posty

Gość Kmnl

Witam, Od kilku dni męczy mnie kaszel i trudności z oddychaniem, głównie w nocy i nad ranem. Dodam jeszcze, że jestem alergikiem (od 6 lat) i mam uczulenie na kurz i pyłki. Objawy to: * Uczucie skurczu w klatce piersiowej * Trudności z wdychaniem i wydychaniem powietrza * Świszczenie przy wdychaniu i wydychaniu powietrza * Kaszel, raczej suchy * Małe ilości wydzieliny przy kasłaniu (ma podobny posmak co krew) Dzisiaj zakupiłem mucosolvan i tabletki do ssania na gardło. Zamierzam brać je przez około tydzień. Jeżeli objawy nie ustąpią to udam się do lekarza pierwszego kontaktu. Czy możliwe, że nabawiłem się astmy? Wszystko zaczęło się od kąpieli w jeziorze, dosyć mocno zmarzłem. Mam nadzieję, że to zwykłe przeziębienie płuc/oskrzeli.

Gość cbadef
miałam to samo - leczyłam się na alergię i astmę 7 lat bez skutku, 4 lata temu przeprowadziłam 14 dniową dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg dr med. Ewy Dąbrowskiej - alergia i astmą ustąpiły już po 7 dniach diety - szczerze polecam tą metodę http://www.ewadabrowska.pl/ tu topik z dietą: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4451878&start=0

Gość Gośc

Dużo korzystamy w domu z inhalacji samą solą fizjologiczną, świetnie nawilża i udrażnia zatkane drogi oddechowe. Co do urządzenia to mamy włoski Familino marki Flaem (novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja). Nic się nie psuje, nie zużywa, gwarancja jest dożywotnia także to już o czymś mówi jeśli chodzi o trwałość.

Gość majk

Fajnych inhalatorów na rynku jest całkiem sporo, więc jak ktoś dobrze poszuka to bez problemu coś Bedzie można wybrać. Model Simple, Baby od Sanity to takie urządzenia, które uzbieraj wiele pozytywnych recenzji.