Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka__28

Manchester

Polecane posty

Gość juleczka__28

Dziewczyny ! macie moze namiary na agencje pracy w Manchesterze ? chodzi mi o te, ktore rekrutuja do prac z magazynach i fabrykach..niestety z moim angielskim na razie nie mam co myslec o pracy w biurze ;P Z gory dziekuje !

Gość vbjde
a ty myslisz ze nawet jak znasz angielski to tak latwo sie do biura dostaniesz?

Gość juleczka__28
tez potrafie googlac :-] chodzilo mi bardziej o te juz przez was sprawdzone. ale dziekuje za starania :)

Gość juleczka__28
i to juz jest jakas konkretna odpowiedz. Dziekuje bardzo ! :) a moze ktos cos wie o innych ?

A czy to prawda, że taką agencję pracy trzeba nachodzić, molestować, narzucać się żeby dali jakąś porządną ofertę pracy??? W tych agencjach pracują Anglicy czy też Polacy? Pytam bo nie wiem, jeszcze nie szukałam pracy w UK ale kto wie...moze już niedługo...

Gość niebieskooka kafeterianka praw
Dziewczyny, jaki w ogole jest Manchester? Czy to duze miasto? Bezpiecznie tam jest w ogole? Jak sie tam mieszka?

Pigwa .czasem nawet molestujac ich dzien w dzien nie dostaniez pracy,ale to prawda,im czesciej pokazujesz swa twarz i wpisujesz sie na liste tym masz wieksze szanse. Co do Pracownikow,sa typowe angielskie agencje gdzie nie ma Polakow i warunkiem rejestracji jest znajomosc jezyka,ale sa tez te gdzie pracuja Polacy i tam Twoja znajomosc moze ograniczac sie do znjaomosci "Yes i No" :)Cos jeszcze????

Nie doczytalam o co pytasz..miasto jedno z wiekszych ,mozna tak powiedziec,Polakow mnostwo ,a bezpiecznie czy jest???? Nigdzie nie jest,a napewno nie w dzielnicach tzw"Patologii",ale sa porzadne dzielnice a co z atym ceny domow wieksze:)

A ktore dzielnice sa patologiczne a ktore w porzadku? Mieszkam w Hull i mam zamiar sie przeprowadzic gdzies w przyszlym roku. Napisalabys na co uwazac?

Ok jest w Chorlton, Didsbury, a jeśli dużo dalej - okolice lotniska: Wythenshawe , Sale i Stockport. . Najdroższe są okolice Old Trafford, choć widoki warte tego;)

A Deansgate? Spokojne jest? ja chce gdzies w centrum albo blisko centrum. Jak jest w samym miescie?

princessa3006 Pigwa .czasem nawet molestujac ich dzien w dzien nie dostaniez pracy,ale to prawda,im czesciej pokazujesz swa twarz i wpisujesz sie na liste tym masz wieksze szanse. Co do Pracownikow,sa typowe angielskie agencje gdzie nie ma Polakow i warunkiem rejestracji jest znajomosc jezyka,ale sa tez te gdzie pracuja Polacy i tam Twoja znajomosc moze ograniczac sie do znjaomosci "Yes i No" Cos jeszcze???? princessa3006...Angielski znam , moze nie super jakos, ale ostatnie miesiace dogaduje się z moim partnerem Anglikiem mieszkającym w PL, ale po polsku z nim nie rozmawiam wcale bo on nie umie ;) Choc jak byłam z nim w UK to nie za bardzo rozumiałam rozmowy prawdziwych Anglików (jego rodzina) ale rozumiałam mniej wiecej o czym rozmawiają miedzy sobą. Moze to tylko kwestia obycia sie i osłuchania z jezykiem. Jak mówili bezpośrednio do mnie to prostymi słowami moglam z nimi pogadac :) I własnie się zastanawiam czy taka znajomość angielskiego wystarczy by zdobyć prace w no np. własnie Manchester... i wcale nie chodzi mi o prace biurowe jak niektórym się marzy ale o pracę taką jak zazwyczaj Polacy tam wykonują, czyli np. pokojowka, housekeeper, pracownik w jakiejs fabryce, itp...

ciezko powiedziec jak musisz znac jezyk...ja np zeby dostac I prace nie musialam znac w ogole,ale to ze wzgledu na to,ze w fabryce 99 %pracownikow to byli Polacy.Ogolnie jest mostwo zakladow,fabryk gdzie przewazaja Polacy wiec na poczatek tam mozna szukac...niebieskooka nie znam tej dzielnicy wiec Ci nie powiem jak tam jest.

A jak długo juz tam mieszkasz princessa? Jak Ci sie tam zyje?