Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StrasznieWrażliwa91

Okropna skóra na dłoniach ;/

Polecane posty

Gość StrasznieWrażliwa91

Witam, wiem że to niby powinno być normalne, ale ja od zawsze miałam hopla na punkcie moich dłoni. Otóż mam 20 lat, jeszcze 3 miesiące temu moje dłonie były piękne różiowiutkie i mięciutkie, jednakże właśnie 3 miesiące temu podjełam pracę w mercedesie. Montuję dość ostre i twarde przedmioty do samochodów. Cóż moja skóra dalej jest lekko miękka, ale już nie tak jak kiedyś. Zaczyna się stawać jakby lekko twarda, kolor z różowego zmienia się na zinawy a dłodnie strasznie mnie pieką. Wie ktoś może czy da się to jeszcze przywrócić do normalności? Albo chociaż powstrzymać to wyniszczanie się skóry na dłoniach? Wiem że żałośnie głupi problem, ale naprawdę nie chcę by moja skóra na dłoniach była twarda i brzydka ;/

Pracujesz w rekawiczkach? Kup dobry krem, wybierz się co jakiś czas na zabieg doi manikiurzystki, podobno dobrze działa parafina.

Gość jak masz możliwość to pracuj
w rękawiczkach i jak będziesz je nakładać to zawsze nasmaruj grubo ręce kremem. Poza tym kup maść z wit a i smaruj grubo na noc

Gość jak masz możliwość to pracuj
też pracowaam na produkcji częsci do samochodów, dlonie się bardzo niszczą ale zawsze pracowałam w rękawiczkach a miejsca gdzie robiły się odciski np opuszki palców zabezpieczałam plastrami. Na początku nie było zbyt wygodnie ale jak się przyzwyczaiłam to nie wyobrażałam sobie pracy bez rękawic

Gość StrasznieWrażliwa91
"Pracujesz w rekawiczkach?" Tak ale niestety w ogóle nie pomagają(to znaczy bez nich przypuszczam już bym miała całkowicie zniszczoną skórę, ale nawet w nich jest problem). "Kup dobry krem" polecisz jakiś ?:P "Poza tym kup maść z wit a i smaruj grubo na noc" to pomoże chociaż trochę cofnąć tą już "poparzoną"(bo piecze, i wygląda jak poparzona czym niestety jestem załamana) skórę?

Gość nicolkaaa
Kup w aptece masc witaminowa. Koszt ok 3zl a dziala super. Jest tlusta, gleboko nawilza i lagodzi podraznienie. Polecam.

Gość ziutka_83
dobre są barierowe kremy, Oilan np. one tworzą taką powłoczkę na skórze. Maść witaminowa na noc jak najbardziej, polecam. Ale tak naprawdę, to musisz mieć dobre rękawiczki. nic innego ci nie pomoże, żaden krem.

Gość StrasznieWrażliwa91
Hmm te barierowe kremy pozwolą mi wygładzić skórę? I jeszcze jedno pytanie czy nivea też jest dobra na coś takiego?