Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepiej nie miec

Dzieci lepiej nie miec! To sa powody matki polki

Polecane posty

Gość lepiej nie miec

1. Trzeba znosic w nocy placz dziecka 2. Dziecko idzie do szkoly, trzeba kupic mu przybory szkolne 3. Trzeba pomagac dziecku w nauce 4. Dziecko ogranicza czas czlowieka 5. Dziecko moze byc albo szkolna ofiara ale samo kogos przesladowac. 6.Pozniej dziecko jest nastolatkiem, dorasta, zaczynaja sie problemy z alkoholem, narkotykami, syn moze zmusiac rodzicow by placili alimenty na dziecko ktore zrobil, a corka zagonic do wychowywania swojego dziecka. Ewentualnie zaloza swoja rodziny i rok po roku wnuki ktorym tez bedzie trzeba sie zajmowac.

No zgadza się , większość rzeczy TRZEBA :D ....takie już skutki wychowywania potomstwa, jednak większość z tych ponurych wizji da się uniknąć albo zmienić (np, pilnowanie wnuków), kwestia podejścia a nie biernego godzenia się na wszystko.

Gość to zalezy
jak sobie wychowasz tak masz!!!!!!!

Gość lepiej nie miec
Ja tam nie chce dzieci ani slubnych ani nieslubnych, to tylko dodatkowy problem. Lepiej pracowac i wydawac pieniadze wylacznie na siebie.

Gość to zalezy
no to trzeba było tak odrazu!!!

Gość lepiej nie miec
No bo powody które wymieniłem i powody materialnie są głownie powodem dla którego normalni ludzie nie chcą potomstwa.

Gość to zalezy
heee,normalni ludzie chcą miec własną rodzinę;)

Gość taka ta czarna
Ja tam wolę być ciocią niż mamą.Mąż i dzieci to garb na plecy.

Gość to zalezy
żebys pewnego dnia nie obudziła sie z ręką w nocniku!!!

1. Moje dzieci nie płakały w nocy ;), 2. Uwielbiam kupować wyprawke do szkoły :), i dla mojej córki kupiłam z wielką przyjemnością :). 3. Od tego są rodzice żeby pomagać dziecku jak czegos nie rozumie :), ja z miłą checia bede pomagała córce w nauce :). 4. Czy bedzie kogos prześladować to zależy od tego jak sie dziecko wychowa, a co do tego drugiego to mam nadzieje że moja córa która idzie w tym roku do zerówki da sobie rade :). 5. z każdym dzieckiem czasami są problemy ;).

Gość klkjhgg
moje dziecko tez we nocy nie płakało. nie umiała bym zyc bez dziecka, zreszta jak każda normalna kobieta zycie nie polega tylko na kupowaniu sobie rzeczy kiedys bedziesz stara i bedziesz wyc z samotnosci ze zaden wnuczek ci nie powie babciu kocham cie! ani córka/synek Mamusiu jestes taka piekna! dla mnie jestes kretynka skonczona, choduj sy dalej swoje koty/psy:D

Gość sraty taty łe
a co jest złego w hodowaniu psów, czy kotów, a nie posiadaniu dzieci? Jestem normalną kobietą, prawie 32 letnią, mam męża od wielu lat i nie mamy dzieci. Dlaczego? - z wyboru. Nie wiem, może będziemy mieć... Jest z nami 4 letnia suczka, którą jak szczenię uratowaliśmy od uśpienia. I co? Nie jesteśmy normalni? Jesteśmy. Jeśli chodzi o rozwój, to zwierzęta i tak prześcignęły rodzaj ludzki dawno temu. Bo ja mojego półrocznego psa zostawiałam sama w domu, a samo dziecko w tym wieku :D no właśnie. koniec dyskusji.

Gość a co to wyczyn
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4935182 kolejna szczęśliwa "mamusia". Dziecko to dla kobiety potworne obciążenie, facet ma znacznie łatwiej, jak mu się odwidzi to się odmelduje (jak np. ten z tamtego wątku), a baba musi się bujać skoro jej się chciało być "mamusią". Taka jest smutna prawda. Większość kobiet jednak macica tak bardzo uciska na mózg, że w ogóle nie zdają sobie z tego sprawy. Poza tym dzieci nie są gwarancją pogodnej starości i im szybciej dziecioroby sobie to uświadomią tym lepiej dla nich.

Gość childfree by choice
''...nie umiała bym zyc bez dziecka, zreszta jak każda normalna kobieta...'' Jesteś prostą chamką bez ogłady i klasy. Jak możesz coś takiego w ogóle powiedzieć? A co te np''nienormalne'' bezpłodne kobiety mają powiedzieć? Przywiązać sobie głowę do sznurka i się powiesić?

Gość sraty taty łe
To zależy.... Ty Chodząca Kulturo... żal mi Twojego dziecka, bo będzie takie bezczelne i niekulturalne jak Ty... "z jakim przystajesz....." Nie od parady, przysłowia są mądrością narodów.

Gość to zalezy
no tak i kto tutaj swieci kultura... hehe napewno nie ty,co ty mozesz o mnie wiedziec,nie znasz mnie wiec nie oceniaj ok

Gość sraty taty łe
na pewno - piszę się osobno formy osobowe - Ty - piszemy z dużej litery po tym, co tutaj napisałaś - wiem już o Tobie wszystko.... ....że nawet po polsku pisać nie potrafisz....Ot, co Droga Panno

Gość sraty taty łe
Co nie mieszaj dzieci? Jeśli Twoje dziecko jeszcze mordy nie ma, to za kilka, czy kilkanaście lat będzie ją miało - bo to właśnie od Ciebie usłyszy - Mamuśko od siedmiu boleści!

Gość to zalezy
na pewno - piszę się osobno piszę się-co Ty nie powiesz...

Gość to zalezy
niech każdy patrzy na siebie,a dopiero wtedy ocenia innych a do moich dzieci sie nie mieszaj ok;)

Gość sraty taty łe
Nie czepiaj się literówek, skoro piszesz z kardynalnymi błędami ortograficznymi. Słownik Ci daleki - jak stąd na Madagaskar - co widać - słychać - i czuć!

Gość to zalezy
słownik ci daleki-no tak bardzo wysoki poziom