Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 pytanka prosze o odpowiedz

Co lepsze wanna czy prysznic i kuchnia indukcyjna czy nieindukcyjna?

Polecane posty

wie ktos? tylko powazne odpowiedzi prosze

Gość Krysia, lat 76
wanna na drugim się nie znam

Gość nudny_wieczór
Jeśli masz dużą łazienkę to zdecydowanie wanna, łatwiejsza w utrzymaniu czystości niż kabina prysznicowa, większa wygoda. Ale to wszystko kwestia gustu. Na kuchenkach się nie znam :P

sory, pytanie pierwsze powinno brzmieć: co lepsze wanna czy niewanna?

Gość klaudia karloos
mam prysznic bo nie lubię wanien oraz indukcję bo boję się gazu, jestem zadowolona

Gość a tak poza tym
nie ma kuchenek nieindukcyjnych :O

Gość puste mam tylko kieszenie
Nie widziałem żeby ktoś miał wannę z prysznicem w kuchni, no chyba że ktoś hobbystycznie zajmuje się ubojem świń :classic_cool:

Gość a tak poza tym
można też mieć na prąd z płytkami grzejnymi ani to na gaz ani indukcyjna, ale i tak indukcyjne sa najlepsze, estetyczne i łatwe w czyszczeniu, wygodne

dziekuje za wypowiedzi z tym indukcyjnym to podobno jest coś że tańsze w utrzymaniu ale garnki specjalne i są droższe a co do wanny... mam w aktualym mieszkaniu wanne ale i tak sie myje na stojąco, ostatni raz leżałam w wannie chyba ze 3 lata temu, ale wiem że penwie mając prysznic tęskniłabym za możliwosciami wanny no i wanna jest tansza

indukcyjne są wygodniejsze ale są droższe wymagają specjalnych garnków i mają kupę elektroniki nie warto więc się tak babrać.

Gość miałam wanne ,zachciało mi się
kabiny i teraz żałuję.Tylko wanna,chyba że ma się możliwośc to i to.

Gość wróciłam z afryki
poważne odpowiedzi znajdziesz w googlach, sama o to pytałam na fachowych forach dwa lata temu :O no, ale skoro pytasz... najlepiej jest wskoczyć do rzeki, mieszkać w lepiance z gówna i błota, a gotować w kociołku na ogniskiem, serio

jedzenie z kociołka będzie bardzo smaczne wszystko na żywym ogniu smakuje lepiej :classic_cool:

Ja tak tylko żartowałem

Gość ja też widziałam prysznic
w kuchni,toaleta na korytarzu w Austrii

Gość rejo
dobrze mieć i wannę i prysznic,indukcja jest oszczędniejsza i bardzo wygodna ,bo szybko gotuje,ale rzeczywiście wymaga specjalnych garnków-policz czy Ci się opłaca.Na pewno oszczędzisz zmywania i czasu przy indukcji-i płyta i garnki mało się brudzą.

Gość eryk ryleski
Taka wanna - http://www.e-inclusive.pl/Wanny-%C5%82azienkowe/Wanny-prostok%C4%85tne/Wanna-prostok%C4%85tna-Ko%C5%82o-MODO-160-x-70-cm.html + nakładka kabinowa.

Ze zwykłej wanny już dawno zrezygnowałem - raczej niski komfort siedzenia w czymś takim. Rozważam dużą, podwójną wannę narożną i wtedy może tak... aczkolwiek przy tych cenach wody to zwykła głupota i dlatego póki co pozostanę przy komfortowej kabinie prysznicowej z dużą deszczownią, siedziskiem, głębokim brodzikiem, itd. Kuchnia indukcyjna - rarytas. Bardzo oszczędna. Można się zdziwić jak szybko ogrzewa zawartość naczynia i jak mało prądu potrzebuje do tego. Moment zdjęcia naczynia z płyty to automatyczne wyłączenie poboru energii. W dodatku wcale nie potrzeba drogich naczyń "do indukcji" - wystarczy, że naczynie ma stalowy spód i indukcja normalnie się włącza. Przed zakupem sprawdź dany garnek/patelnię za pomocą magnesu... do mojej płyty był wręcz dołączony taki pasek.

Przykład praktyczny: wytopienie 2kg słoninki na smalec domowy w wielkim saganie trwało z godzinę w temp. 120 stopni. Płyta zużyła mi w tym czasie tylko 600W - mierzone watomierzem. O komforcie nie mówię bo sama pilnuje temperatury i nie ma opcji, żeby coś przypalić.

Gość POZNAŃ POZNAŃ POZNAŃ
ja mam wanne i prysznic (udało sie) i prysznic jest praktyczniejszy. Mam ez kuchnie indukcyjną i z porównaniu z gazem jest fantastyczna!

Gość dfdfdfsdfs
Wanna jest lepsza, bo w niej możesz wziąć prysznic albo się wykąpać. Poza tym jeśli masz małe mieszkanie możesz nad nią wieszać pranie Wanna bezapelacyjnie

Gość ja wolę prysznic
a kuchnia to nie wiem :classic_cool: policz sobie koszty. zreszta nie masz wielkiego wyobru. elektryczne nieindukcyjne to takie grzałki i gazowe to trzeba mieć gaz. jedyną wadą indukcyjnych jest konieczność posiadania odpowiednich naczyń.

Pisałem przed chwilą, że NIE potrzeba tzw. specjalnych naczyń do indukcji. Warunkiem jest tylko i wyłącznie stalowe dno. Specjalne naczynia po 500zł sztuka to mit. Nawet patelnia aluminiowa czy ceramiczna ze stalowym dnem będzie działać.