Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miffy007

STAŻ A CHOROBA

Polecane posty

jestem na stażu 3 miesiąc, dzisiaj dostałam miesiączke w pierwszy dzień zawsze umieram a przypuszczam, że do jutra mi nie przejdzie, także w sumie 2 dni nie będzie mnie w pracy. Czy jest możliwość pójścia do lekarza aby ten usprawiedliwił mi swoim zaświadczeniem lekarskim te dwa dni nieobecności w pracy?

Gość normalnie idziesz po l4,
jak ja byłam na stażu to poszłam do lekarza po l4, ba nawet sobie w tym czasie wyjechałam, poza tym po każdym miesiącu przepracowanym masz dwa dni wolne

Gość L4 to chorobowe
płatne jest 80% wynagrodzenia. A do lekarza idź dziś bo chorobowego lekarz ci nie wyda wstecz. "Zaświadczenie lekarskie wystawia się na okres od dnia, w którym przeprowadzono badanie, lub od dnia bezpośrednio następującego po dniu badania. Wyjątkowo zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres nie dłuższy niż 3 dni poprzedzające dzień, w którym przeprowadzono badanie, jeżeli jego wyniki wykazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy." Wątpię że lekarz twój bolesny okres uzna za czas niewątpliwej niezdolności do pracy. W razie czego weźmiesz za ten czas sobie urlop.